Jucariile pentru bebelusi in primele luni

/ / Modificat: 2009-09-28
Jucariile pentru bebelusi in primele luni
Intrebare:

- Am un baietel de 7 saptamani si as vrea sa stiu si eu cand incepe sa vada mai clar, cand ar trebui sa ii iau jucarii si care ar fi indicate. Va multumesc!

Raspuns:




 

In general, in perioada 1-3 luni bebelusul incepe sa aiba o privire mai neta, reuseste sa intre in contact cu privirea mamei, sa urmareasca un obiect luminos care se afla in miscare si este situat la 15-25 de cm.

Ca si reguli generale in alegerea jucariilor, este important in primul rand sa urmati inscriptiile de pe etichete, unde sunt notate grupele de varsta carora se adreseaza.

Apoi, nu cumparati jucarii care sa aiba componente mici ce pot fi desprinse si inghitite de bebe, jucariile din plus cu firul mai lung sunt de asemenea periculoase, deoarece sugarul poate inghiti firele cazute.

La aceasta varsta, bebe cunoaste lumea prin intermediul gurii. Astfel, el va duce totul in gura, va gusta, va suge. Incercati sa cumparati jucarii care, duse in gura, sa nu-i dauneze.

Jucariile acestei varste au, de asemenea, scopul de a stimula simturile copilului: cele in genul caruselului muzical sunt utile deoarece muzica ii stimuleaza auzul, iar jucariile colorate si aflate in miscare stimuleaza vazul.

Alte jucarii sunt cele gen "zornaitoare", pe care le poate apuca in manute si scutura sau cele pe care le poate tine in gura.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre