Jocul in zapada

/ / Modificat: 2008-12-10
Jocul in zapada





 

Prima iarna alaturi de bebelusul tau este cu siguranta o experienta de neuitat. Si atat timp cat sunteti cu totii pregatiti pentru frigul iernii, nimic nu va mai poate sta in cale sa descoperiti impreuna taramul de vis de afara.

 




Primul strat: pielea sanatoasa

Pielea bebelusului tau este cel mai important factor, iar in timpul conditiilor vitrege ale iernii necesita o protectie suplimentara. Pielea bebelusului este mai predispusa uscarii si iritatiilor in timpul iernii, in special datorita curatarilor repetate si a expunerii la conditii de frig si vant.

Al doilea strat: maioul, bluzita de corp sau body-ul

Trebuie sa stii ca cele din lycra sau din matase vor tine mai cald bebelusului si se vor usca mai repede.

Al treilea strat: tinuta

Hainutele bebelusului trebuie sa fie calduroase, din materiale potrivite bebelusilor si, bineinteles, trebuie sa fie asortate. Carei mamici nu-i place ca bebelusul ei sa fie cat mai modern?

In zilele mai reci poti adauga inca un strat sau doua la tinuta bebelusului. Vor fi usor de dezbracat atunci cand intri cu bebelusul intr-o incapere.

Al patrulea strat: caciulita, manusile si ghetutele

Ai grija de manutele si piciorusele copilului tau. Extremitatile sunt primele care sunt expuse frigului si sunt cele mai expuse degeraturilor.

Ia cu tine o pereche de manusi in plus pentru cel mic daca are obiceiul sa se joace mult in zapada sau sa bage mainile in gurita, chiar si cu manusi pe ele. Nu uita, de asemenea, ca cea mai mare parte din caldura corpului se pierde la nivelul capului, asa ca tine tot timpul o caciulita pe capul bebelusului.

Protejeaza piciorusele nelinistite ale bebelusului tau cu o pereche de ghetute de iarna, special facute pentru a suporta frigul si umezeala.

Al cincilea strat: salopeta de fas

Salopetele de iarna pentru bebelusi sunt, in majoritatea cazurilor, confectionate din fas. Acestea reprezinta cea mai buna protectie inmpotriva frigului. Daca bebelusul tau este foarte mic si nu poate merge inca, poti alege salopetele cu picior.

Carutul bebelusului

Carucioarele pentru bebelusi care sunt dotate cu aparatoare de iarna, cozoroc suplimentar si aparatoare de ploaie sunt cele mai potrivite pentru sezonul rece. Un accesoriu important pentru carut in timpul iernii este si husa pentru picioarele bebelusului.

Paturica

In zilele foarte friguroase (sau daca nu ai inca o salopeta de iarna sau o husa pentru picioare la carut), poti opta pentru o paturica moale si calduroasa in care sa infasi bebelusul.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre