Sisteme de monitorizare a bebelusului

/ / Modificat: 2014-01-20
Sisteme de monitorizare a bebelusului

Sistemele de monitorizare a bebelusului sunt o gaselnita moderna si au in prim plan siguranta micutului tau. Sunt cu ochii pe ei oricate ore ai nevoie si il "parasc" de-ndata ce face vreo boacana sau pateste ceva rau. Descopera avantajele unui astfel de sistem si optiunile pe care le ai!

Sistemele de supraveghere iti ofera avantaje cosiderabile care te vor ajuta sa nu mai stai cu frica in san ori de cate ori bebelusul nu este in aceeasi camera cu tine!

In alegerea sistemului de monitorizare pentru bebelusi te poti baza pe doua categorii mari de sisteme:

  • Audio - interfonul – se foloseste in case micute (apartamente) si poti doar auzi ce se intampla in camera in care se afla bebelusul;

  • Video - videofoanele – sunt utilizate in case foarte mari, cu multe incaperi - aceste sisteme iti permit sa auzi, dar iti si arata ce se intampla in camera micutului cu ajutorul sistemului video incorporat.

Avantajele folosirii unor sisteme de monitorizare pentru bebelusi

  • Te ajuta sa fii mai relaxata cand nu esti in preajma lui, pentru ca permit supravegherea constanta a bebelusului, asigurandu-te in fiecare clipa ca totul este in regula.

  • Prim ajutor in caz de urgenta. Daca bebelusul se ineaca, vomita, se sufoca, un sistem de monitorizare video te ajuta sa actionezi rapid. In astfel de cazuri, interfonul devine inutil, pentru ca la acest tip de crize ale copiillor zgomotele sunt infime si greu de detectat.

  • Iti asigura un somn mult mai linistit. Cu un sistem de monitorizare video al bebelusului nu mai este nevoie sa faci ture nocturne pentru a vedea daca bebelusul tau s-a trezit sau nu. Doar deschizi un ochi, arunci o privire pe monitorul de langa pat si apoi te poti culca la loc. Si interfoanele sunt utile in astfel de cazuri, pentru ca bebelusii plang de obicei cand se trezesc noaptea. In acest fel, nici nu mai risti sa il trezesti atunci cand deschizi usa de la camera.

Exista o multime de functii adiacente ale acestor sisteme in functie de modelul pe care il alegi si de nevoile pe care le ai:

  • unele sunt mobile, altele sunt statice si se conecteaza doar la priza;

  • au functii speciale precum lampa de veghe, afisaj care permite monitorizarea temperaturii si umiditatii camerei, transmisie gen walkie-talkie;

  • o noua gama de astfel de produse au incorporate un sistem de apnee cu alarma ce suna atunci cand bebelusul nu respira un anumit numar de secunde (detecteaza miscarile respiratorii ale micutului);

  • videofoanele sunt ultimele creatii si pot fi analogice sau digitale si cuprind si ele functii speciale: vedere infrarosu, monitorizarea concomitenta a mai multor camere.

Ce tipuri de sisteme poti alege?

  • Interfon digital baby SWITEL373.04 Ron – are o raza de emisie-receptie pana la 2000 m in camp deschis; reciver cu funtie walkie talkie si se activeaza doar in momentul in care se aud voci (activare vocala).


  • Monitor audio Brevi DIGITAL BABY MONITOR - 490 Ron – alimentare dubla (priza sau acumulatori, fara interferente), distanta maxima este de 300 m.


  • Videointerfon digital Graco – 937. 81 lei – are avantajul unui ZOOM digital; este multifunctional, putandu-se folosi doar ca interfon prin oprirea functiei video, supravegherea nocturna prin infrarosu se face automat la distanta de transmisie 180 m (iar ca interfon – 600 m).


  • Videomonitor color CHERUBINO - Brevi - 1215 Ron – night vision; are iesire prin televizor; distanta maxima 100 m.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Produse bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre