Semne ca nu ai ales un bun babysitter

/ / Modificat: 2013-03-13
Semne ca nu ai ales un bun babysitter

Un babysitter sau o bona buna incepe sa fie din ce in ce mai greu de gasit in ziua de astazi. In ciuda faptului ca se prezinta cu CV-uri impecabile si recomandari pe masura, multe dintre bone nu au pregatirea necesara pentru a avea grija de un bebelus, motiv pentru care parintii sunt din ce in ce mai ingrijorati si suspecti in privinta lor. Iata principalele semnale care indica ca nu ai ales cel mai bun babysitter!

Teoria din CV nu se impaca cu practica din realitate

S-a prezentat la interviu cu un CV ireprosabil, iar referintele pe care le-a dat pareau a fi reale. Chiar si asa, este important sa fii totusi rezervata in privinta bonei si sa nu mai acorzi atat de mare importanta CV-ului si recomandarilor, deoarece acestea se "fabrica" cu foarte mare usurinta in ziua de astazi.

Daca observi ca ceea ce scria in CV nu este conform cu realitatea si ca lucruri indispensabile in ingrijirea unui copil mic ii lipsesc dintre aptitudini - masuri de prim-ajutor, metode de calmare din plans etc., schimb-o!

Copilul se raneste usor si des

  Constati ca se intampla tot mai des ca cel mic sa fie ranit, julit, zgariat sau invinetit cand ajungi acasa? Aceste semne denota neglijenta bonei in ingrijirea copilului si faptul ca il lasa nesupravegheat. Atunci cand aceste accidente, fie ele si minore, devin o obisnuinta, este important sa schimbi babysitter-ul, deoarece siguranta copilului tau este in pericol.

Copilul este murdar, obosit si infometat adesea

La ora la care ajungi de obicei acasa, copilul tau ar trebui sa fie mancat, schimbat si odihnit si sa te intampine cu bucuria pe care o afiseaza aproape mereu cand te vede. Insa daca ajungi adesea acasa si constati ca micutul tau abia te baga in seama, este sleit de puteri, murdar si se plange ca ii este foame, inseamna ca babysitter-ul pe care l-ai ales nu isi face treaba asa cum ar trebui.  

Copilul pare sa fie anxios si temator in prezenta bonei

Iti poti da seama usor ca bona nu are grija de copil si fara ca cel mic sa o parasca sau fara semnale evidente, carora aceasta le-ar putea gasi mereu o explicatie justificata. Urmareste cu atentie comportamentul copilului in prezenta bonei. Daca se simte confortabil si este vesel in compania ei, inseamna ca ai facut o alegere buna. Insa daca este anxios si iti da impresia ca ii este frica sa stea cu ea sau incepe sa planga cand o vede, in mod cert ceva nu este in regula si este indicat sa o schimbi.

Ai un presentiment negativ

Atunci cand esti mama, este recomandat sa iti bazezi deciziile privind ingrijirea copilului si pe instinct. Acesta te insala foarte rar si, cel mai adesea, reuseste sa te scoata dintr-o multime de situatii complicate. Daca ai o presimtire negativ in ceea ce o priveste pe bona, iar instinctul iti spune ca ceva nu este in regula cu ea, asculta-l. Urmareste-o mai indeaproape, supravegheaz-o cu atentie, testeaz-o si descopera daca este sau nu potrivita pentru a-ti lasa copilul pe mainile ei.

Tu ai avut ghinionul de a da peste o bona nepotrivita? Cum ti-ai dat seama? Impartaseste-ne semnalele care au dat-o de gol, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bona copil

Articole recomandate

Citeste si despre