Pericolul din produsele de ingrijire pentru bebelusi

/ / Modificat: 2011-09-28
Pericolul din produsele de ingrijire pentru bebelusi

produse_napatiDin tricoul pe care scrie bumbac 100% numai 70% este bumbac, iar restul 30% sunt pesticide (s-a demonstrat ca in medie circa 17 lingurite de pesticide sunt utilizate pentru un tricou), mancarea conventionala pentru copii este contaminata cu reziduuri de pesticide intr-un procent mai mare de 12%, una din patru perechi de incaltaminte pentru copii contine crom, o treime din jucariile testate in 2009 de HealthyStuff.org contineau una sau mai multe substante periculoase (plumb, arsenic, mercur, cadmiu si antimoniu).

Majoritatea oamenilor folosesc in jur de 10 produse de ingrijire zilnic, cu o medie de 126 de ingrediente diferite, in timp ce copiii sunt expusi la o medie de 61 de ingrediente zilnic. O investigatie asupra a peste 1.700 produse de ingrijire pentru copii a identificat ca 81% din cele marcate ca fiind "blande" sau "hipoalergenice" contin alergeni sau iritanti.

copil_napatiBiomonitorizarile au relevat ingrediente din cosmetice - precum parabenii, triclosanul etc – in interiorul corpului si chiar in cordonul ombilical al bebelusilor si au demonstrat ca pastram in corpul nostru chimicale cu care am venit in contact in urma cu 20 de ani.

Studiile au identificat probleme de sanatate la cei expusi la anumite parfumuri, lotiuni de protectie solara, incluzand cancer, dificultati de fertilizare, feminizarea aparatului masculin reproductiv etc.

Vulnerabilitatea copiilor la substantele toxice (datorata pielii lor de 5 ori mai subtire, insuficientei enzimelor de detoxifiere, metabolismului si volumului respirator crescute etc.) determina o absorbtie mult mai mare de chimicale decat la un adult. Coroborat cu faptul ca sistemul nervos, cel imunitar, cel reproductiv sunt inca in dezvoltare la copii, rezulta ca expunerea chiar si la si cele mai mici cantitati de substante periculoase este suficienta pentru a periclita dezvoltarea copilului, uneori cu efecte pe toata viata. Rata in crestere a alergiilor si cancerului o demonstreaza.

Am descoperit toate aceste informatii prin Napati, care considera ca tu si familia ta meritati.

Meritati sa stiti:

1.Cum sa cititi o eticheta;

2.Cum sa va curatati casa cu cat mai putine chimicale;

3.Cum sa alegeti jucarii;

4.De ce conteaza ca purtati haine BIO daca nu le mancati;

5.Cum sa cumparati cele mai sigure si sanatoase produse pentru copiii vostri.

Afla ce oferte eco de Paste ti-a pregatit iepurasul Napati.

magazin_napatiPrezent de aproape doi ani in mediul online (napati.ro), Napati a inaugurat in 2010 in Bucuresti, in Stefan cel Mare nr. 15, primul magazin complet in materie de produse ecologice pentru copii si pentru intreaga familie, certificate la cele mai inalte standarde la nivel mondial.

Napati este un one stop shop cu hainute organice, incaltaminte ecologica, produse naturale si organice pentru ingrijirea pielii, jucarii eco-friendly si mancarica bio pentru copii pana la 16 ani, dar si pentru adulti.

Weleda, Bentley Organic, Disana, Engel, Pololo, Frugi sau Under the Nile sunt doar cateva dintre marcile renumite, certificate in tari cu traditie in produse naturale si ecologice (Germania, Marea Britanie, SUA), pe care le veti intalni la Napati.

napati

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre