Linisteste bebelusul cu ajutorul foehnului

/ / Modificat: 2010-12-08
Linisteste bebelusul cu ajutorul foehnului

Cu siguranta, orice mamica se confrunta, in special in primele zile de viata ale bebelusului, cu crizele interminabile de plans ale acestuia, pe care nu mai stie cum sa le opreasca.

Desi fiecare bebelus este diferit si deci raspunde altfel la stimulii exteriori, s-a observat ca multi se calmeaza la auzul zgomotelor produse de aparatura electrocasnica, in special la auzul foehnului.

De ce nu mai plange bebe cand aude foehnul?

Chiar daca este hranit, schimbat si sanatos, nu uita ca motivele pentru care bebelusulul tau este nelinistit pot fi numeroase. In primul rand, el are nevoie de timp pentru a se adapta la viata extrauterina. Aici, bebelusul trebuie sa se familiarizeze cu o multitudine de senzatii noi, singura lui forma de exprimare fiind plansul.

De ce ii linisteste de regula pe bebelusi auzul foehnului? Pentru ca, probabil, este un zgomot familiar, mai ales daca mama obisnuia sa-si usuce des parul cu foehnul in timpul sarcinii. Multe mame sunt surprinse ca bebelusul raspunde pozitiv la anumite zgomote din casa, cu care el s-a familiarizat inca din viata intrauterina.

Oricum, s-a observat ca bebelusilor le plac zgomotele monotone, repetitive, de intensitate medie si se sperie de cele stridente, ascutite. Este bine sa-ti obisnuiesti de mic bebelusul cu muzica in surdina si cu diverse zgomote de fond, pentru ca de multe ori nici in viata de adult nu va beneficia de liniste totala, trezindu-se sau pierzandu-si concentrarea la cel mai mic zgomot.

Foehnul – o metoda neobisnuita de a calma bebelusul cand are colici

Parintii cu experienta recomanda linistirea bebelusului cu ajutorul foenului atunci cand acesta are colici. Multi parinti au observat ca, daca se foloseste jetul de aer caldut al foenului pe burtica bebelusului atunci cand i se schimba scutecul sau cand bebelusul ar trebui sa adoarma, cel mic se calmeaza miraculos, oprindu-se din plans si chiar adormind imediat.

Fiecare parinte isi cunoaste cel mai bine copilul si stie ce ii face placere si ce nu. Daca ai epuizat insa toate celelalte metode de calmare a copilului si nimic nu pare sa functioneze, incearca si aceasta metoda mai putin obisnuita.

Daca observi ca foehnul il calmeaza atunci cand este obosit si agitat, ofera-i placerea de a asculta zgomotul acestuia macar pentru cateva minute. Vei observa cum se linisteste si adoarme, lasandu-te si pe tine sa te ocupi de treburile casei.

Atentie, insa!

Nu lasa foenul in priza la indemana copilului, mai ales daca exista si o sursa de apa in apropiere! (Exista pericolul electrocutarii).

Nu-l lasa pe cel mic sa duca foenul la gura!

Nu folosi aer fierbinte si nu apropia foenul prea mult de burtica sau de fata bebelusului! I-ai putea provoca arsuri sau l-ai putea impiedica sa respire normal!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plans bebe Plans sugar

Articole recomandate

Citeste si despre