Libertatea primelor momente ale copilariei este nepretuita

/ / Modificat: 2014-03-25
Libertatea primelor momente ale copilariei este nepretuita

Exista nenumarate momente din copilarie pe care parintii ar dori nu doar sa le fotografieze, dar sa le si mentina vii odata cu trecerea anilor si sa nu uite nici macar o secunda din experientele respective. Primele gangureli, primul zambet, atunci cand bebelusul i-a tinut pentru prima data de mana, cand spune primul cuvant ori atunci cand incepe sa mearga timid de-a busilea prin casa. Acestea sunt doar cateva dintre amintirile pe care parintii nu le vor uita, in timp ce copiii sunt prea mici sa le tina minte peste ani.

Daca atunci cand povestim despre bebelusi toata atentia parintilor este indreptata catre fiecare gest si sunet, in momentul in care bebelusii cresc un pic si incep sa exploreze si sa invete tot ce este in jurul lor prin mersul de-a busilea, o mare parte din atentia adultilor se indreapta catre grija legata de sanatatea si siguranta copiilor. Parintii incep asadar sa monteze sisteme de siguranta la usi, dulapuri si alte mici "capcane" in care cei mici se pot rani si, in acelasi timp, incep sa-si faca griji cu privire la cat de curate sunt anumite colturi din casa, pe care bebelusii incep sa le descopere si sa le exploreze.

bebe-mers-de-a-busilea

Locurile preferate pentru joaca ale bebelusilor sunt de multe ori si locurile despre care parintii considera ca ar trebui sa se fereasca micutii. Holul de la intrare, gresia din baie sau vasul de toaleta ori podeaua din bucatarie sunt toate suprafete unde se aduna rapid microbii si cu care familia si mai ales bebelusii intra zilnic in contact. Produsele de curatenie obisnuite trebuie sa fie asadar unele care nu doar curata, ci si dezinfecteaza, iar alegerea lor se dovedeste a fi mai atenta, intrucat solutiile cu clor sau alte substante nocive pot irita caile respiratorii si pielea sensibila a copiilor.

Pentru a lasa copiii sa exploreze, sa descopere si sa invete in ritmul lor lumea din jur, incercati Igienol Dezinfectant, care curata si dezinfecteaza in siguranta toate suprafetele si obiectele din casa, deoarece nu contine clor. Puteti incerca produsul pe gresie, faianta, capacul WC, vasul WC, olita, clante, tastatura, intrerupator, galeata de gunoi, robinetii de la baie, inclusiv pe lemn si alte suprafete delicate. Igienol elimina bacteriile, virusurile si mucegaiul,  fara sa atace suprafetele si fara efectele negative ale produselor dezinfectante pe baza de clor (hipoclorit de sodiu).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre