Cum alegem tetinele pentru biberoane si suzetele

/ / Modificat: 2017-04-11
Cum alegem tetinele pentru biberoane si suzetele

Alegerea unei tetine sau suzete adecvate nevoilor bebelusului este esentiala pentru o hranire corecta a celui mic. Chiar daca exista suzete sau tetine clasificate pe categorii de varsta sau materiale, copilul trebuie sa incerce mai multe astfel de accesorii pentru a o gasi pe cea mai potrivita pentru el. Insa este important sa ai in minte cateva criterii esentiale de selectie atunci cand mergi la cumparaturi dupa tetine sau suzete si sa le oferi spre testare copilului doar pe cele potrivite si sigure pentru el! Pe una dintre ele cu siguranta o va simpatiza si se va atasa de ea!

Varsta

Varsta este primul criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand alegi suzeta sau tetina pentru bebelusi.

Exista o categorie aparte, creata special pentru prematuri, care au gurita mai mica si probleme cu hranirea. Insa majoritatea tetinelor si suzetelor pentru bebelusi se imparte in doua categorii de varsta: intre 0 si 6 luni si peste 6 luni.

Materialul de fabricatie

Si in cazul suzetelor, dar si in cel al tetinelor, este important sa fii foarte atenta la materialele din care sunt facute.

In general, aceste accesorii pentru bebelusi sunt create din doua tipuri de materiale esentiale: latex si silicon. Le poti diferentia usor, deoarece cele din latex sunt galbene, iar cele din silicon sunt transparente. Fiecare dintre ele prezinta avantaje si dezavantaje.

Cele din latex se deterioreaza mai usor si trebuie schimbate mai des, dar sunt mai moi si mai flexibile. Se adapteaza ergonomic pe buzele si gurita micutului. Sunt si mai ieftine decat cele din silicon.

Cele din silicon sunt mult mai rezistente decat cele din latex, au un pret ceva mai mare si un efect antialergic. Cel mai mare dezavantaj este ca sunt mai des respinse de bebelusi, deoarece sunt mai rigide.

Viteza de hranire

In functie de ritmul pe care bebelusul tau il are atunci cand suge, ai nevoie de tetine cu flux redus, normal sau rapid. Exista, la ora actuala, pe piata, tetine care au toate cele trei viteze integrate si care se adapteaza in functie de oscilatiile de ritm ale bebelusului in timpul hranirii.

Acest criteriu nu este valabil si in alegerea suzetelor, deoarece ele nu servesc la hranirea, ci doar la calmarea sau adormirea bebelusului.

Dimensiunea orificiului de scurgere

Dimensiunea pentru orificiul de scurgere este un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand alegi tetinele, deoarece influenteaza viteza de scurgere a lichidului din biberon in gura bebelusului.

Lichidele pe care le bea bebelusul pot fi mai groase sau mai subtiri. Daca orificiul de scurgere al tetinei este prea ingust sau mic, iar lichidul prea gros, copilul se va chinui sa suga la biberon si nu doar ca nu se va hrani corespunzator, dar va fi si iritat. Dimpotriva, daca orificiul este prea larg, iar lichidul prea subtire, s-ar putea ca jetul sa fie prea puternic, iar copilul sa nu faca fata unui asemenea flux.

De aceea, este important sa alegi tetine pentru lichide subtiri - apa, ceai, care au orificiul ingust, si tetine cu orificiul mai larg, pentru bauturi groase - lapte, cereale cu lapte.

Dupa ce ai parcurs toate criteriile de selectie si ai ales tetina sau suzeta care se adapteaza perfect nevoilor copilului tau, ofera-i mai multe variante spre testare, pana cand va alege una pe care sa o simpatizeze.

Tu cum ai ales tetina si suzeta bebelusului tau? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biberoane bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre