Ce poti face pentru bebe sa ajunga un copil de toata lauda

/ / Modificat: 2011-02-24
Ce poti face pentru bebe sa ajunga un copil de toata lauda

Cresterea unui copil puternic si sanatos incepe de cand e bebelus! Telul tau ca parinte este sa cresti cel mai puternic, sanatos si ambitios copil. Sa aiba succes in tot ceea ce face, sa fie prosper si sa se bucure de viata. Specialistii sustin ca il poti ajuta sa mearga pe drumul catre succes si prosperitate inca de cand este bebelus. Startul in aceasta viata infloritoare se face prin cateva tehnici parentale extrem de simple pe care trebuie sa le aplici cu micutul tau!

Daruieste-i din plin dragoste!

Copiii au nevoie de multa dragoste. Grija si suportul emotional pe care i le arati in fiecare moment ii dau copilului un sentiment de siguranta si protectie si ii ofera curajul sa exploreze mediul inconjurator cu mai multa incredere.

S-a dovedit stiintific ca iubirea, atentia si afectiunea oferite in primii ani de viata ai copilului au un impact major asupra dezvoltarii fizice, mentale si emotionale. Dragostea si atingerea ajuta la dezvoltarea creierului si a functiilor cognitive. Arata-i dragostea prin zambete, atingeri, sarutari, imbratisari si joc si in orice alt mod simti nevoia, numai fa-o zilnic, de mai multe ori pe zi!

Ingrijeste-l cat de bine poti si din punct de vedere fizic si medical!

Copilul trebuie sa fie inainte de toate sanatos, energic si puternic pentru a reusi in viata. Pentru aceasta este esential sa te ingrijesti de el cu mare atentie. Sa mergi cu el la toate controalele medicale necesare, sa te asiguri ca doarme si mananca suficient, ca se joaca si se relaxeaza suficient de multe etc. Cu alte cuvinte, sa te asiguri ca este la zi cu tot ce implica cresterea si dezvoltarea lui!

Vorbeste in permanenta cu bebelusul!

Specialistii considera ca parintii care vorbesc intens cu bebelusii ii ajuta sa aiba un coeficient de inteligenta mult mai mare decat al copiilor care nu primesc o astfel de atentie din partea parintilor. Poti incepe sa comunici cu el inca de cand este in burtica. Dupa ce se naste, ii poti vorbi despre orice: de la schimbatul scutecului si pana la felul in care faci mancare sau ce se mai aude pe la stiri. In felul lui, el iti va raspunde la tot ce ii spui. Vorbeste-i folosind cuvinte clare si evita dragalaseniile si diminutivele.

Citeste-i zilnic copilului!

A-i citi bebelusului este unul dintre cele mai interesante si benefice lucruri pe care le poti face pentru el. Il ajuti astfel sa isi dezvolte vocabularul, ii stimulezi imaginatia si ii imbunatatesti abilitatile lingvistice. Este si o oportunitate pentru a socializa, rade si a va distra impreuna. Obiceiul cititului trebuie introdus in viata bebelusului din ziua 1 de viata!

Stimuleaza-i toate simturile!

Pentru ca micutul tau sa invete sa exploreze lumea, locurile si lucrurile din jur, el trebuie sa fie expus tuturor acestora. Studiile indica faptul ca acei copii care cresc intr-un mediu complex, amplu, bogat in experiente variate care sa-i angajeze si sa le foloseasca toate simturile au o activitate cerebrala mai intensa decat cei care cresc fara stimulare senzoriala. Asadar, invata sa dezvolti simturile bebelusului tau pentru a creste un copil ambitios si vigilent!

Incurajeaza-l la noi provocari!

Este frustrant sa ii dai copilului jucarii sau sa il supui unor activitati pe care nu este capabil sa le duca la bun sfarsit din cauza varstei si gradului de dezvoltare la care se afla, insa nu este rau sa il mai provoci cateodata sa se auto-depaseasca. Din cand in cand pune-i mintea si creierul la lucru si provoaca-l sa faca unele lucruri, sa gaseasca moduri de a le rezolva. Macar lasa-l sa incerce! De exemplu, ii poti da o cutie bine inchisa sa vezi daca reuseste sa o deschida!

Ai grija de tine: asa parinte, asa copil!


Copilul va deveni, pe masura ce creste, oglinda ta. Felul in care ai grija de tine, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic este si felul in care iti vei creste copilul. Parintii relaxati, sanatosi, energici, plini de viata sunt cei care au cei mai fericiti, prosperi si sanatosi copii.

Atentie cui il lasi in grija cand incepi serviciul!

Bona, cresa sau bunici? Cam acestea sunt optiunile pe care le ai la-ndemana cand vine vorba de ingrijirea copilului in absenta ta. Gaseste-o pe cea in care crezi cel mai mult si care crezi ca ii ofera cea mai buna ingrijire micutului tau.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copil Ingrijire bebelus Dezvoltare simturi bebelusi Emotii parinti Dragoste bebelus mama Dragoste copil parinte

Articole recomandate

Citeste si despre