Alegerea si ingrijirea suzetei bebelusului

/ / Modificat: 2014-03-20
Alegerea si ingrijirea suzetei bebelusului

Suzeta bebelusului este una dintre metodele cele mai la-ndemana si utile ale parintilor de a calma bebelusii atunci cand plang. Este foarte apreciata de bebelusi pentru ca le ofera un sentiment de securitate si confort. Alegerea ei trebuie facuta nu numai dupa criterii de moda si tendinte de sezon, ci in functie de cat de mult se potriveste micutului tau! Afla si cum se curata si ingrijeste o suzeta!

Cum alegi suzeta bebelusului?

Suzetele pentru bebelusi vin in forme, culori si texturi diferite. Unele suzete imita aproape perfect mamelonul mamei. Exista 3 tipuri standard de forme ale suzetelor:

  • rotunda - foarte asemanatoare cu mamelonul mamei;

  • anatomica – se adapteaza gurii micutului;

  • ortodontica sau in forma de picatura – nu are inel de prindere si poate fi folosita in orice pozitie a bebelusului.

Este recomandat sa ii iei micutului cel putin 2 tipuri de suzete la inceput pentru a vedea cu care se adapteaza cel mai bine si pe care o prefera cel mai mult.

Ele se gasesc in 2 dimensiuni:

  • unele pentru bebelusii sub 6 luni;

  • altele pentru bebelusii peste 6 luni.

Indiferent de ce dimensiune are suzeta, asigura-te ca e un model robust si ca micutul reuseste sa prinda corect in gurita suzeta. De asemenea, ar trebui dotata cu orificii de ventilare pentru a permite circulatia aerului. Fara acestea, saliva bebelusului se aduna in spatele bazei si poate provoca iritatii ale pielii.

Ai posibilitatea sa alegi intre mameloane din latex sau silicon. Cele din silicon sunt mai rigide, insa se curata mai usor si nu retin mirosuri. Insa cele de latex asigura un confort mai mare bebelusului. Latexul este mai flexibil si mai moale, dar tocmai pentru ca este astfel, se deterioreaza mai usor.

Intotdeauna cumpara suzete aprobate si avizate medical.

Cand trebuie sa inlocuiesti suzeta bebelusului?

Schimbarea suzetei depinde de cat de des si de viguros o foloseste micutul. Acestea se uzeaza rapid odata cu cresterea copilului, de aceea este indicat sa urmaresti semne de deteriorare inainte de a i-o dai micutului:

  • daca se decoloreaza;

  • daca are gauri;

  • daca devine lipicioasa;

  • daca are portiuni de material subtiate etc.

Cum cureti suzetele copilului?

Inainte de prima utilizare este esential sa sterilizezi suzeta, spaland-o cu apa si sapun si sa o clatesti foarte bine. Si spalatul ocazional se face tot cu apa alduta si sapun.

Pentru a preveni depunerea ciupercilor si germenilor, se recomanda introducerea suzetei in parti egale de apa si otet alb timp de cateva minute zilnic. Se clateste foarte bine si se lasa sa se usuce complet.

Gaseste suzeta potrivita pentru copilul tau, la cel mai bun pret!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Suzeta bebelusi Suzeta la nou nascuti Suzeta sugari

Articole recomandate

Citeste si despre