7 lucruri esentiale pentru nou-nascuti

/ / Modificat: 2017-01-10
7 lucruri esentiale pentru nou-nascuti

Garderoba sau lucrurile de care are nevoie un nou-nascut nu sunt multe la numar, dar au o importanta deoasebita. In ciuda tentatiei de a cumpara o multime de produse pentru cel mic, este bine sa te concentrezi asupra lucrurilor de care are cu adevarat nevoie - scutece, suzeta, body-uri, caciulite etc.

1. Hainute

Cand vine vorba de garderoba nou-nascutului, o singura piesa vestimentara este cu adevarat importanta - body-urile. Acestea sunt cele pe care sugarul le va imbraca in primele saptamani de viata. Ele sunt un fel de salopetele create dintr-o bucata, extrem de confortabile. Alege modelele din bumbac natural si cu capse intre picioare pentru a schimba cu usurinta scutectul micutului. Nu cumpara mai mult de 6 body-uri pe care sa le rotesti pentru ca va creste foarte repede.

Trebuie sa iei micutului o singura salopeta mai groasa in cazul in care nasti in sezonul friguros. Nu te arunca la mai multe, pentru ca nu va apuca sa le poarte. Aceasta este utila atunci cand esti nevoita sa il scoti afara - la iesirea din maternitate, in vizitele la medic etc.

In functie de sezonul in care nasti, vei avea nevoie de caciulite groase sau subtiri. Insa nou-nascutii trebuie sa poarte caciulita. Nu cumpara mai mult de 2-3 caciulite, pentru ca micutii cresc foarte repede dupa nastere si vei fi nevoita sa le schimbi.

2. Scutece

Scutecele trebuie sa faca permanent parte din echipamentul pentru nou-nascut. Asigura-te ca ai mereu in casa sau la-ndemana scutece potrivite varstei si marimii lui.

3. Produse de ingrijire

In echipamentul pentru schimbarea scutecelului trebuie sa existe obligatoriu o crema contra iritatiilor pielii si servetele umede de curatare.

Cumpara lotiuni si creme special create pentru pielea sensibila a copiilor. Poti lua si uleiuri speciale pentru masajul de dupa fiecare baita.

Si unghiile trebuie taiate chiar daca ai crede ca nu are nevoie. Acestea cresc destul de repede si micutul risca sa se zgarie. Cumpara o forfecuta speciala pentru bebelusi, care are varfurile tocite.

4. Trusa medicala

Fiecare nou-nascut trebuie sa aiba o trusa personala cu medicamente in functie de starea de sanatate pe care o are. Unii micuti au nevoie de ingrijiri speciale dupa nastere si medicul iti poate recomanda anumite tratamente. Asigura-te ca le ai in casa mereu.

In plus, trebuie sa mai ai si o sticluta cu acetaminofen picaturi pentru sugari (care ajuta la reducerea febrei), dar si un aspirator sau pompa nazala penru desfundarea nasucului. Termometrul este un alt lucru care nu trebuie sa lipseasca din trusa.

5. Cadita

Fiecare nou-nascut are nevoie de o cadita de baie. Baita va face parte dintre ritualurile zilnice ale copilului, iar cel mai sigur este ca ea sa aiba loc intr-o cadita special creata pentru el.

6. Cosulet

In primele saptamani nou-nascutul nu are nevoie de carucior. Acesta poate fi purtat cu usurinta intr-un cosulet special pentru el. Este foarte practic si usor de folosit.

7. Accesorii

Suzeta iti va deveni aliat in incercarea de a-l calma pe cel mic cand plange si o vei folosi inca de la nastere. De aceea, ea trebuie sa fie printre primele produse puse deoparte pentru nasterea bebelusului.

Chiar daca esti hotarata sa alaptezi - exclusiv - este bine sa ai in casa si un biberon pentru nou-nascuti. Nu stii niciodata cand ramai fara lapte sau daca micutul se satura doar din sani. Iar daca il hranesti cu lapte praf, se subintelege de ce trebuie sa ai biberoane in casa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire nou-nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre