Rolul costumului de baie in sanatatea bebelusilor

/ / Modificat: 2017-06-26
Rolul costumului de baie in sanatatea bebelusilor

Costumele de baie au un rol esential in protejarea sanatatii bebelusilor si copiilor mici. Majoritatea parintilor lasa bebelusii dezbracati complet la plaja si fac o mare greseala. Pielea copiilor este expusa in totalitate razelor ultraviolete, iar nisipul si alte obiecte au acces liber pentru a provoca leziuni si infectii in zona genitala si numai.

Protejeaza de razele ultraviolete

Principalul scop al costumului de baie este de a proteja pielea de razele nocive ale soarelui. Orice portiune de piele acoperita atunci cand expui copilul la soare reprezinta un castig in lupta cu cancerul de piele. Si cum nu poti imbraca copilul din cap pana in picioare la plaja, costumul de baie este cea mai buna alegere. Cu cat este mai intreg, cu atat acopera si protejeaza mai multa piele.

Multe dintre ele sunt create din materiale speciale care ofera protectie UV. Acestea reduc utilizarea lotiunilor de protectie pe parcursul unei zile de plaja. Specialistii sustin ca arsurile solare aparute pana la varsta de 10 ani prezinta un risc de pana la 50% sa se transforme ulterior in diverse forme de cancer de piele.

Protejeaza sanatatea copilului

Costumul de baie asigura protectia impotriva taieturilor de scoci, muscaturilor de insecte sau meduze si patrunderii nisipului si altor lucruri in zona genitala. Nu e nici confortabil si nici igienic ca acestea sa fie expuse tuturor factorilor patogeni din nisip. Atunci cand poarta costumul bebelusul este protejat de leziuni externe care pot aparea la nivelul pielii de la apa, nisip sau alte lucruri cu care intra in contact pe plaja.

Asigura confortul copilului

Prin costumul de baie, micutul nu simte nicio pietricica sau alt obiect direct pe piele si nici nu isi arde pielea de la nisipul fierbinte. Unele costume, de ultima generatie, asigura si un grad de hidratare a pielii copilului, se usuca rapid si ofera si extra beneficii. Ele au incorporate vestute de salvare si sunt create din materiale prietenoase cu pielea copilului.

Cum alegi costumul de baie pentru copii?

Siguranta este principalul criteriu pe care trebuie sa il urmaresti cand alegi costumul micutului tau. La acestea se mai adauga confortul, durabilitatea si extra beneficiile. Toate acestea au rolul de a tine pielea copilului cat mai sanatoasa si il protejata de pericolele care-l pandesc la plaja.

Iata cum alegi costumul de baie potrivit:

- urmareste sa fie confortabil si sa nu aiba accesorii care sa-l raneasca pe copil sau sa ii stea in calea distractiei;

- asigura-te ca e marimea potrivita, altfel pot aparea iritatii si pielea poate fi expusa razelor solare; probeaza costumul pe copil, dar niciodata direct pe pielea goala, ci peste chilotei; spala costumul inainte de prima utilizare;

- ai grija sa fie dintr-un material natural, nu sintetic – sa fie captusit in zona genitala cu bumbac;

- alege modele care ofera protectie solara si alte beneficii pentru bebelusul tau;

- opteaza pentru culori vii, aprinse, combinate care sa il bindispuna pe bebelus cand il imbraci cu el;

- este mai indicat sa alegi costumele intregi, pentru ca protejeaza mai bine pielea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Costum baie copii Protectie plaja copii Piele bebelusi Protectie solara copii Piele bebelus Ingrijire piele bebelusi Masuri siguranta plaja copii

Articole recomandate

Citeste si despre