Imbracaminte de vara pentru nou nascuti

/ / Modificat: 2015-07-31
Imbracaminte de vara pentru nou nascuti

Stim cu totii cat de grele sunt zilele de vara cu temperaturi extreme, cand termometrele ne aratapeste 30 de grade, iar aerul de afara la pranz devine irespirabil. In aceste zile caniculare e recomandat sa nu iesim din casa la orele pranzului, iar in restul momenteleor zilei sa ne hidratam bine si sa ne imbracam adecvat.

Nou-nascutii sunt mult mai sensibili decat adultii si asa cum ii protejam de raceli iarna, vara trebuie sa-i protejam de caldura in exces si sa ii imbracam in hainute potrivite acestui sezon.

Recomandarea medicilor pediatri in ceea ce priveste vestimentatia copilului este sa sa nu exageram cu hainutele. Multi parinti tind sa ii imbrace prea gros pe micuti pentru a-i feri de raceli, insa cand temperaturile sunt ridicate nu e cazul sa exagerezi. Practic, asa cum se imbraca parintii, asa trebuie sa fie imbracat si micutul.

Asadar, vara opteaza pentru haine subtiri fara sa-ti faci griji ca bebe va raci, nou-nascutii sunt intr-adevar firavi, insa nu chiar atat de sensibili pe cat cred parintii. Nu imbraca prea gros copilul pentru ca supraincalzirea nu-i va face bine deloc.

Cand iesi la plimbare vara cu el opteaza pentru hainute subtiri si ia la tine o paturica moale si subtire in caz ca se dovedeste a fi mai racoare decat credeai. Poti sa alegi o patura subtire cu protectie solara cu un dublu beneficiu.

O atentie deosebita atunci cand mergi la cumparaturi pentru micutul tau trebuie sa o acorzi materialului din care sunt confectionate hainutele. El trebuie sa fie din fibre 100% naturale deoarece pielea bebelusilor este extrem de sensibila si cu siguranta nu iti doresti ca micutul tau sa faca o alergie sau o alergie de la un material sintetic.

Articolele de imbracaminte cele mai utilizate pentru nou nascuti atat vara cat si iarna sunt in general body-urile. Iarna sunt potrivite cele cu maneca lunga, in timp ce pentru vara sunt de preferat cele fara maneci sau cu maneci scurte. Vara, poti lasa micutul doar in body in partea de sus, iar pentru partea de jos poti opta pentru o fustita sau pentru o pereche de pantaloni scurti.

Nu uita de palariuta sau sepcuta pentru a-i acoperi capul celui mic, soarele face mult bine, dar in exces dauneaza, asa ca trebuie sa ai mare grija, in special in zilele caniculare. Aceste accesorii de pus pe cap terbuie sa fie si ele din materiale subtiri si naturale. Si lotiunea pentru protectie solara trebuie luata in calcul vara, inainte sa iesiti din casa aplicati crema pe pielea micutului pentru a-l proteja de efectele nocive pe care le are soarele asupra pielii. Exista pe piata lotiuni solare special create pentru bebelusi cu ingrediente blande cu pielea sensibila a nou-nascutilor.

In ceea ce priveste culorile, ca si in cazul hainelor pentru adulti, vara e recomandat sa-l imbraci pe cel mic in hainute deschise la culoare, care resping radiatiile. Nu opta pentru negru sau bleumarin pentru ca hainele in culori inchise vor atrage caldura.

Iata cateva recomandari de imbracaminte pentru nou-nascuti pentru anotimpul calduros.

1. Body pentru bebelusi de la H&M

Aceste body-uri pentru nou-nascuti au un model simpatic si vesel si vin in pachete de cate 3, cu siguranta vei avea nevoie de mai multe pentru ca micutii isi murdaresc tare repede hainutele. Sunt confectionate din bumbac ecologic, asa ca nu va trebui sa-ti faci griji legate de iritatii sau reactii alergice. Sunt prevazute cu capse atat pe lateral cat si intre picioare pentru a fi mai usor de imbracat.

2. Body cu maneca scurta de la Chicco 

body-chicco-maneca-scurta-fetite-alb

Acest body este pentru fetite fiind accesorizat cu o fundita alba in zona pieptului. Sistemul de inchidere este cu capse, doua in spate si trei intre picioare. Maneca este foarte scurta fiind perfect pentru anotimpul calduros.

Este confectionat din material natural, 100% bumbac.

3. Salopeta cu maneca scurta de la Bebe Shop

O salopeta cu maneca scurta este potrivita pentru o plimbare de seara vara. Imprimeul este unul vesel, iar bavetica asortata va proteja hainutele de eventualele pete. Aceasta salopeta este confectionata din bumbac 100%.

4. Compleu de la Next

rochita_next

Un compleu format dintr-o rochita scurta cu chilotei in culori deschise si vesele este perfect pentru micuta ta in timpul verii. Rochita fara maneci este vaporoasa si va lasa pielea sa respire, iar materialul este 100% bumbac.

5. Salopeta si tricou de la Debenhams

Un tricou alb impreuna cu o salopeta subtire in carouri este o tinuta numai buna pentru a-l scoate pe nazdravanul tau la plimbare vara. Salopeta are cate doi nasturi in lateral pentru a fi usor de imbracat. Atat tricoul, cat si salopeta sunt fabricate din bumbac.

6. Compleu cu rochita de la Zara Kids

Compleul este format din rochita si chiloti. Este o tinuta lejera si cocheta pentru fetite, potrivita pentru o iesire in oras. Inchiderea se face cu nasturi la spate. In ceea ce priveste compozitia materialului, exteriorul este 97% bumbac si 3% elastan, in timp ce dublura, cea care intra in contact direct cu pielea bebelusului este 100% bumbac.

7. Body pentru baietei de la Scamp 

Acest body din bumbac este perfect pentru micul tau nazdravan. Este fabricat din bumbac 100% si este prevazut cu capse fara nichel pentru a nu provoca reactii alergice in cazul in care micutul tau este sensibil la metale.

8. Compleu de la Marks & Spencer 

Rochita bleumarin cu chilotii in carouri alb cu negru sunt o alegere potrivita pentru zilele calde de vara. Micuta ta va fi extrem de cool imbracata cu acest compleu din denim si cu siguranta se va simti bine in el pentru ca este o tinuta lejera.

9. Set pantaloni scurti, tricou si vesta de la Piticot

Acest set este potrivit pentru o iesire in oras vara. Micutul tau va avea libertate de miscare, iar daca plimbarea se prelungeste pana spre seara, cand e mai racoare, poti adauga si vesta, care se va asorta cu pantalonii.

10. Compleu de la Okaidi 

Compleul din 100% bumbac format din o rochita roz si chiloti asortati este perfecte pentru micuta ta in perioada verii. Ii vor da libertatea sa se miste in voie si sa descopere lumea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine vara bebelusi Haine copii Haine bebe

Articole recomandate

Citeste si despre