Get Adobe Flash player

Diversificarea alimentatiei la bebelusi

24 Ianuarie 2012

Diversificarea alimentatiei se face introducand pe rand si treptat numai cate UN ALIMENT NOU PE SAPTAMANA: in acest fel este usor sa determinati de la ce poate apare o anumita reactie, fie ca e vorba de o eruptie cutanata, boala diareica, colici abdominale sau alte manifestari.

In momentul in care apare o astfel de reactie se scoate din alimentatie ultimul aliment introdus. Totodata, in timpul diversificarii trebuie sa tineti cont si de initierea unor tratamente noi, care de asemenea pot determina unele reactii adverse.

Administrarea de preparate de calciu poate avea ca reactii secundare manifestari de hipercalcemie: anorexie, constipatie, greata, dureri abdominale, poliurie, sete intensa si mai putin eruptii cutanate.

Aceasta eruptie poate fi mai degraba o reactie la un aliment nou introdus sau poate fi o manifestare a unei afectiuni cutanate, fara legatura cu alimentatia.

De aceea, daca eruptia persista sau se agraveaza si dupa eliminarea din alimentatie a alimentului nou, cel mai bine ar fi sa consultati un medic specialist dermatolog.

Referitor la sucul de fructe, este bine sa stiti ca sucul de portocale nu este tolerat de catre toti copiii, unii prezentand eritem fesier si scaune moi dupa suc de portocale.

 

Citeste mai multe despre Diversificarea alimentatiei la bebelusi

 

Iar in ceea ce priveste calciul, administrarea de suplimente de calciu se face numai la recomandarea medicului, deoarece exista riscul supradozarii, mai ales daca se administreaza in combinatie cu vitamina D.

La un copil sanatos, pentru profilaxia rahitismului este suficienta administrarea zilnica de 2-3 picaturi de Vitamina D (Vigantol Oil); adausul de calciu se impune numai la prematuri sau la copii care primesc sub 400 ml lapte/zi. 

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&