Solutii inovatoare pentru bebe cand ii ies dintisorii

/ / Modificat: 2016-08-01
Solutii inovatoare pentru bebe cand ii ies dintisorii

Calmarea durerilor de dinti la bebelusi este un subiect care atrage usor atentia parintilor, care nu stiu ce solutii sa mai gaseasca pentru a ajuta copilul sa faca fata mai usor durerilor din momentul eruptiei dentare. Desi inelele sau jucariile de dentitie, gelurile calmante si masajul gingiilor sunt cele mai populare metode pentru ameliorarea durerilor, exista si solutii inedite descoperite, uneori, intamplator. Iata cateva idei inovatoare, testate de parinti, care-ti pot fi de folos pentru a trece mai usor prin etapa eruptiei dintisorilor bebelusului!

Prosoape si suzete inghetate

Chiar daca functioneaza pe acelasi principiu ca si jucariile pentru dentitie care se congeleaza, incearca si varianta cu prosopelul sau suzeta inghetata. Lasa-l sa o molfaie pana cand vezi ca se mai linisteste.

Inmoaie bucatita de prosopel in apa cu suc de mere inainte de a o congela. O vei face mai "gustoasa" pentru cel mic!  

Betisoare de scortisoara

Se pare ca scortisoara este un condiment-minune pentru calmarea disconfortului din timpul eruptiei dintisorilor la copii. Scortisoara este considerata un analgezic natural. Betisoarele sunt tari, nu se sparg atat de usor si au si un gust placut pentru cel mic. S-ar putea ca aceasta metoda sa dea roade mai repede si mai usor decat altele.

Bucati de fructe congelate

Nu ai la indemana nicio jucarie de dentitie, pe care s-o congelezi? Nu-i nimic! Inlocuieste-o cu bucatele de fructe inghetate. Acestea vor contribui la diminuarea disconfortului creat de dureri, dar vor rasfata si papilele gustative ale copilului.

Aceasta metoda se aplica copilasilor mai maricei, care au inceput deja diversificarea alimentatiei. Cuburile de fructe trebuie sa fie suficient de mari, pentru prevenirea riscului de inecare cu alimente.  

Inele gingivale cu vibratii

Exista pe piata, pe langa jucariile pentru dentitie, si o serie de inele special concepute pentru eruptia dentara. Sunt dotate cu un sistem special de vibratii, cu rolul de a calma durerile gingivale ale bebelusului. Multi parinti au descoperit puterile "tamaduitoare" ale acestor inele gingivale, care se pare ca ajuta mai mult decat simplele jucarii, deoarece vibratiile cu care sunt dotate creeaza senzatia de masaj, iar impreuna cu molfairea lor, ajuta la calmarea durerilor.  

Inghetata

  Unele mamici au declarat ca au lasat deoparte fructele inghetate sau jucariile pentru dentitie si au trecut la "artileria grea": inghetata. Ele au marturisit ca aceasta a facut minuni pentru calmarea durerilor de dinti ale bebelusilor, dar ca au preferat variantele sanatoase, facute in casa din fructe pasate sau iaurturi congelate, si nu produsele din comert.  

Periuta de dinti

O alta metoda inedita descoperita de parinti pentru calmarea durerilor de dinti ale bebelusului este periuta de dinti. Se pare ca dupa ce au incercat toate metodele traditionale pentru a ajuta copilul sa se linisteasca, au descoperit ca o periuta cu perii moi, molfaita si rontaita constant de copil, a fost cea mai utila in acest sens.

Daca te tenteaza sa incerci aceasta metoda, este important sa stai cu ochii tot timpul pe copilul tau, pentru a evita situatia neplacuta in care perisorii s-ar putea desprinde in timpul molfaitului si i-ar putea inghiti. Apare pericolul de inec.

Lingura de lemn

Unii bebelusi au descoperit un real confort si o metoda de calmare in rontairea lingurilor de lemn. Faptul ca lemnul are o textura tare, dar nu foarte dura, cum este metalul, ajuta copiii sa isi calmeze durerile, fara sa se raneasca.

Produse cu ghimbir

Ghimbirul este un condiment puternic si este cunoscut pentru proprietatile sale antivomitive. Insa unii parinti au descoperit ca proprietatile lui se extind si in ceea ce priveste calmarea durerilor gingivale ale copiilor carora le ies dintisorii de lapte. Asadar, imbiba jucariile de dentitie, inelele sau prosopul in suc de ghimbir si congeleaza-le, apoi maseaza-i usor gingiutele cu ele. Se pare ca ghimbirul are si proprietati analgezice, linistind rapid copilul.

In cazul tau, ce metode au functionat cel mai rapid pentru calmarea durerilor copilului in perioada eruptiei dentare? Ai descoperit vreo metoda inedita? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eruptie dentara copii Dinti lapte copii Eruptia dentara la bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre