Get Adobe Flash player

Greutatea bebelusului de 8 luni

28 August 2013

La varsta de 8 luni, un sugar ar trebui sa aiba 4-5 mese pe zi,  din care 2 de lapte. Mesele de lapte se ofera dimineata si seara, insumand 400-600 ml lapte/zi, putandu-se adauga la una dintre ele cereale, in special la sugarii cu greutate mica.

La ora 10 se poate oferi, la sugarii care primesc, o gustare de fructe. Masa principala ramane masa de pranz, care trebuie sa contina legume alaturi de carne sau galbenus de ou.

Gustarea de dupa-amiaza poate consta din fructe strivite cu adaos de cereale, branza de vaci sau iaurt.

Pentru a asigura un spor ponderal corespunzator, trebuie sa reduceti cantitatea de lapte in favoarea alimentatiei solide.

Doua mese de lapte sunt suficiente la aceasta varsta. De asemenea, adaosurile de cereale (fainos) in lapte sau piureul de fructe pot fi de ajutor.

In privinta greutatii, aceasta se apreciaza atat in functie de varsta sugarului cat si de greutatea avuta la nastere (nu ati precizat greutatea la nastere).

In general sugarul creste in medie cu 750g/luna in primele 4 luni, cu 500 g/luna in urmatoarele 4 luni si 250 g/ luna in ultimele 4 luni ale primului an de viata.

Insa aceste valori sunt doar orientative, fiecare sugar avand propriul ritm de crestere.

Articole recomandate

COMENTARII
In continuare despre ...

Ai racit?

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&