Programul bebelusului si garantia fericirii lui

/ / Modificat: 2011-06-08
Programul bebelusului si garantia fericirii lui

program_bebeProgramul bebelusului - fie ca este vorba de cel de somn, alimentatie sau joaca este esential in viata oricarui bebelus. Rutina inseamna dezvoltarea unor obiceiuri sanatoase la copii si o crestere armonioasa. Iata un exemplu program pe o zi, ora de ora care iti indica cele mai bune ore de somn, mancat sau plimbat pentru acestia!

Ora 07:00 AM

Este ora perfecta de trezire pentru bebelus, iar dupa o revigorare rapida si un mic dejun copios, cel mai indicat este sa il pui sa stea vreo 15 minutele pe o paturica moala pe burtica. Este indicat sa faci acest lucru deoarece bebelusii dorm de obicei toata noaptea pe spate, iar statul si jucatul pe burtica il va ajuta sa isi intareasca forta gatului si il va incuraja sa se tarasca mai repede ori sa mearga de-a busilea.

Ora 09:00 AM

Cu siguranta ai de strans cate ceva prin casa si de facut putina ordine. Cat timp faci acest lucru pune copilul intr-un ham sau sling si tine-l in fata. Nu iti va fi prea comod sa te desfasori, dar asa vei fi si cu ochii pe el si il vei si distra pentru ca pe acestia ii amuza foarte tare miscarea. Este indicat sa vorbesti cu el in acelasi timp!

plimbare_parc_bebeOra 10:00 AM

E vremea pentru plimbare afara. Copilul trebuie sa respire o gura de aer proaspat. Poti face acest lucru punandu-l in carut, in unghi de 45 de grade. Apoi, poti vorbi cu el si ii poti descrie si arata norisorii, copacii, masinile.

Cu siguranta aerul proaspat de dimineata il va adormi, astfel ca daca adoarme, atunci inclina spatarul caruciorului la orizontala si lasa-l s atraga un pui de somn.

Ora 12:00 AM

Iata ca pana a dormit micutul si pana ati ajuns in casa s-a facut ora pranzului. Este timpul sa ii dai sa pape. Nu il tine in brate, ci pune-l la masuta speciala pentru bebelusi atunci cand ii dai sa pape. Cat timp tu strangi masa si speli vasele da-i cateva jucarii sa se distreze cu ele la masuta.

Ora 1:00 PM

E ora distractiei si a siestei de dupa masa de pranz! Pune micutul intr-un centru de activitati sau in premergator si lasa-l sa exploreze toate colturile casei sau sa se distreze cu jucariile atasate centrului. In acest fel micutul isi va dezvolta musculatura si picioarele, precum si simturile.

art_ora-de-somnOra 2:00 PM

Ora 2 a venit, somnul iarasi a pandit si iata ca este timpul pentru inca un pui de somn pentru bebe. Chiar daca nu ii este somn, lasa-l sa stea in patut singurel. Este momentul lui in care sa stea si sa se odihneasca. Chiar daca va marai un pic cand il vei lasa, nu te duce imediat la el, mai asteapta pentru ca este posibil sa isi gaseasca ocupatie cu manutele, piciorusele sau cu orice altceva din preajma.

Ora 4:00 PM

E timpul pentru jocul individual. Copiii au nevoie sa se joace singurei. Fie ca il lasi in patut, intr-un cos de bebelusi sau pe o salteluta speciala inconjurat de jucariile preferate este important sa il incurajezi sa se joace singur. Intre timp, tu poti prepara cina, care se apropie cu pasi repezi.

joaca_bebe_mamiOra 6:00  PM

E randul tau sa te implici in joaca lui, sa il gadili si sa il faci sa rada copios asezandu-l intr-un centru de activitati pentru bebelusi sau in pat langa tine. Vorbeste-i, zambeste-i si pupaceste-l cat doresti tu! Este momentul vostru de afectiune si de "comunicare".

Ora 7:00 PM

Este timpul pentru cina! Da-i sa pape punandu-l la masuta sau in premergator, apoi lasa-l un pic sa isi faca siesta si fa-i o baita. Nu uita sa ii faci si masajul de seara.

ora_de_povestiOra 8:00 PM

E ora pentru somn, asa ca bebelusul trebuie pus obligatoriu in patutul lui. In niciun caz nu il invata sa doarma cu voi in pat. Copiii trebuie educati inca de la nastere sa doarma in patut. Apoi incepe sa ii citesti o poveste pana adoarme.

Fa din cititul povestii o rutina zilnica!

Contribuie din plin la dezvoltarea cognitiva a copilului. Cand va creste mai maricel, povestile de seara vor fi inlocuite cu discutii despre intamplarile de peste zi. Important este sa existe o forma de comunicare seara intre copil si parinte. Are rolul de a-i uni si de a consolida relatia dintre ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Program masa bebelusi Joaca bebelusi Bebelusi Bebelusi care rad Ora trezire bebelusi Povesti educatie copii Legatura parinti copii Comunicare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre