Ce semnificatie are culoarea ochilor copilului tau

/ / Modificat: 2017-07-25
Ce semnificatie are culoarea ochilor copilului tau

Multi parinti se intreaba ce culoare vor avea ochii bebelusului, chiar inainte ca acesta sa vina pe lume. Datorita complexitatii geneticii si a modului in care melanina influenteaza culoarea ochilor, exista o gama de culori posibile. Cu alte cuvinte, parintii cu ochii caprui sau negri pot avea copii cu ochii deschisi la culoare si invers. Asa ca, indiferent la ce te astepti, s-ar putea sa fii surprinsa.

culoare-ochi

Ochii reflecta emotiile copilului

Culoarea ochilor este rezultatul caracteristicilor genetice ale copilului si reflecta individualitatea acestuia. Ea se incadreaza, de regula, in patru mari grupe de culoare. Ochii caprui sunt cei mai raspanditi, fiind urmati de catre cei albastri. Doar 3% din populatia planetei se naste cu ochi verzi sau negri.

In popor se spune ca ochii sunt "oglinda sufletului", niste ferestre prin care ceilalti au acces la lumea noastra interioara. Specialistii care studiaza irisul spun ca ochii sunt indicatori ai sanatatii unei persoane. Dintr-o perspectiva psihologica, culoarea ochilor poate fi un mijloc de evaluare a personalitatii, caracterului sau abilitatilor unei persoane.

Iata o descriere a personalitatii copiilor in functie de culoarea ochilor:

Copiii cu ochi albastri

bebe-ochi-albastri

Copiii cu ochi albastri sunt perceputi uneori ca fiind timizi si slabi de caracter. Pe de alta parte, se pot dovedi extrem de competitivi si rezistenti in fata stresului. Le plac sporturile care nu solicita viteza, precum golful.

Raspund mai greu la stimulii vizuali sau auditivi, dar au o gandire mai logica decat persoanele cu ochi inchisi la culoare. Au abilitati foarte bune de planificare si structurare a timpului. Cand se ataseaza de cineva, o fac din perspectiva unei relatii pe viata.

Copiii cu ochi caprui

Specialistii au remarcat ca persoanele cu ochi caprui au reflexe mai rapide si sunt mai alerte decat cei care au o culoare deschisa a ochilor. Ei se pot dedica unor sporturi care presupun agilitate si reactii imediate, cum ar fi fotbalul, baschetul sau handbalul.

Copiii cu ochi caprui au sentimente foarte intense. Se pot dovedi extrem de protectivi cu cei dragi sau foarte gelosi. Sunt politicosi, romantici si se implica mai greu intr-o conjunctura sociala. Au tendinta de a visa cu ochii deschisi si confunda uneori realitatea cu fantezia.

Desi sunt atrasi de viata sociala, se pot simti stanjeniti in anumite contexte care presupun interactiunea umana. Au momente cand simt nevoia sa se retraga in singuratate, citind sau meditand asupra fiintei lor interioare. Aceasta capacitate de introspectie ii ajuta sa treaca cu usurinta peste conflicte sau suparari si ii face toleranti si intelegatori.

Persoanele cu ochi verzi

Ochii verzi sunt considerati "ademenitori, sexy si misteriosi". Persoanele cu aceasta culoare a ochilor adora sa-si traiasca viata la maxim. In general, persoanele cu ochi verzi au o fire contradictorie, de parca in capul lor se da mereu o lupta intre "da" si "nu". Sunt independenti si le vine greu sa se opreasca la un singur partener. In dragoste, le place sa se joace cu focul. Vad mereu o partea buna in fiecare, fiind genul de persoane primite peste tot cu bratele deschise. Sunt carismatice, cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Au tendinta sa devina invidiosi si uita sa pecieze ceea ce au.

Doar 2% din populatie globului se naste cu aceasta nuanta a ochilor. Ochii verzi sunt intalniti mai des in Islanda, Ungaria, Irak si Afganistan.

bebe-ochi-verzi

Ochii negri

Sunt printre cei mai rari de pe planeta, doar 1% din populatia lumii avand ochi negri. Cele mai multe persoane cu ochi negri se intalnesc in Africa, Asia si America. Ochii negri inseamna mai multa melanina. Aceasta substanta actioneaza ca un izolator pentru conexiunile dintre celulele creierului, amplificand competentele sportive si gandirea rapida.

Persoanele cu ochii negri sunt foarte pasionale si temperamentale, fiind adesea perceputi ca lideri. Adora sa-si asume riscuri si nu spun nciodata "nu" unei provocari. Au tendinta sa contrazica pe toata lumea, chiar daca nu au dreptate. In ciuda faptului ca par inabordabile si greu de cucerit, dau dovada de o rabdare infinita in relatiile cu cei din jur si se supara foarte greu. Sunt toleranti, insa nu uita niciodata o vorba grea. Sunt luptatoare din fire si nu-si lasa niciodata prietenii la greu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Culoarea ochilor la copii

Articole recomandate

Citeste si despre