6 lucruri urate pe care bebelusii le fac in public

/ / Modificat: 2013-08-21
6 lucruri urate pe care bebelusii le fac in public

Primul an de viata al micutului tau este o perioada de neuitat, in care acesta invata sa cunoasca lumea si felul in care functioneaza propriul sau organism. In afara obrajorilor rozalii si a ganguritului adorabil pe care ceilalti il adora, exista si alte manifestari mai putin placute cu care mamicile se confrunta atunci cand ies in lume cu copilul lor. Iata 6 lucruri urate, dar firesti, pe care bebelusii le fac in public.

Bebelusii nu inteleg conceptul de germeni, vor sa investigheze cu manutele si cele mai insalubre suprafete si nu inca un control asupra functiilor fiziologice. In plus, ei isi doresc sa guste lucruri interzise si refuza sa manance hrana destinata lor. Mai mult, nu se sfiesc sa faca toate acestea sub privirile tuturor.

Zgomotele ciudate, eliminarile de gaze si saliva in exces fac si ele parte din realitatea normala a omuletului de doar cateva luni de viata. Iata ce poti face atunci cand te afli intr-o situatie stanjenitoare in compania puiului tau.

Accidentele fiziologice pe canapeaua unei prietene

Vizitele pe care le faci impreuna cu bebelusul tau poarta cu sine un anumit grad de risc pe care toata lumea trebuie sa si-l asume: accidentele fiziologice spontane cu potential inalt de patare. Daca micutul tau isi "revarsa" ultima masa pe canapeaua unei prietene, lucru foarte probabil sa se intample, nu iti face prea multe procese de constiinta. Ofera-te sa intervii cumva in curatarea petei si uita cat mai repede incidentul.

Tipetele nesfarsite in bratele altora

Atunci cand bunica isi tine in brate nepotelul iubit, spera ca acesta sa-i zambeasca fericit si sa se simta inaltator. In realitate, parfumul intepator al acesteia si lipsa de familiaritate ii vor provoca bebelusului tau o criza de plans de toata frumusetea. Singurul mod de a pune capat tipetelor nesfarsite este sa-l iei din stransoarea straina, iar pentru a salva eventualul orgoliu ranit al persoanei non-grata, poti motiva agitatia micutului cumva (nu a dormit suficient, ii este foame etc).

Foto: nrtwc.org

Atacurile fizice directe

Nu de putine ori se intampla ca un bebelus sa fie atat de curios in privinta anatomiei cuiva incat sa ii introduca un degetel in ochi, sa-l traga cu forta de podoaba capilara sau sa ii smulga fara retinere lantul de la gat.

Tot ceea ce poti face in aceasta privinta este sa avertizezi doritorii care vor sa-ti tina copilul in brate ca manutele lui sunt mai periculoase decat au ei senzatia. Daca nu apuci sa tragi semnalul de alarma, incearca macar sa intervii distragandu-i atentia micutului tau cu un cantecel, o grimasa simpatica sau orice altceva stii ca il captiveaza.

Eliberarile fiziologice cand nu ai un scutec de rezerva

Printre numeroasele obiecte pe care esti nevoita sa le iei cu tine atunci cand pleci se poate strecura o "minora" omisiune: cel putin un scutec de rezerva. Daca te afli in aer liber, ai un ragaz suficient pentru a amana schimbatul, insa lucrurile se schimba radical atunci cand te afli in interior, iar ceilalti deja se uita cu suspiciune in jur. In acest caz, nu poti decat sa dai fuga la baie, sa alegi cateva prosoape din trusou la care poti renunta cu usurinta ulterior si sa improvizezi un scutec.

Iesirile zgomotoase in autobuz, tren, avion

Intrucat regulile de comportament in societate sunt notiuni imposibil de inteles pentru micutul tau la aceasta varsta, iesirile zgomotoase in autobuz, tren sau avion nu sunt deloc excluse. Ele vin pe fondul necesitatii de a fi hranit si schimbat sau din pricina mediului nou si infricosator pentru un copil atat de mic. In acest caz, nu poti decat sa speri ca leganatul va face minuni.

Plansul in cinematograf

Ai cedat tentatiei de a-ti lua micutul cu tine la cinematograf pentru o iesire emotionanta in familie, fara sa tii cont de faptul ca nu toti cei prezenti iti vor impartasi entuziasmul. In fata unui ecran imens care emite jocuri de lumina si sunete puternice, bebelusul tau va fi cu siguranta pus in situatia de a se teme pentru viata lui. Rezultatul? O criza puternica de plans si critici acide din partea celorlalti spectatori din sala.

In aceasta situatie, nu poti face altceva decat sa parasesti mediul neplacut pentru micutul tau si sa iti amintesti data viitoare care sunt circumstantele potrivite pentru un bebelus.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre