Sfaturi de amenajare pentru camera copilului

/ / Modificat: 2013-09-11
Sfaturi de amenajare pentru camera copilului

Din momentul in care ai aflat ca esti insarcinata si pana la nastere, una dintre preocuparile permanente pe care le ai este cea legata de amenajarea camerei copilului. Aceasta este o sarcina pe cat de placuta, pe atat de extenuanta. De la alegerea mobilei si pana la decorarea peretilor, aceste necesitati pot insemna un stres suplimentar caruia trebuie sa ii faci fata. Iata cateva sfaturi de amenajare, provenite chiar de la mamici care au trecut prin asta!  

Alege patutul

Un prim sfat de care poti tine cont in acest proces este sa incepi cu patutul celui mic. Cu cat achizitionezi mai repede un patut, cu atat mai bine. Daca il comanzi de pe internet, vei avea timp sa il returnezi in cazul in care este zgariat, rupt sau ii lipsesc piese, iar daca il cumperi din magazin, la fel, il vei putea schimba in termen de 30 de zile daca nu iti place cum se incadreaza in incapere. In functie de patul ales, vei putea incepe decorarea restului camerei.

Porneste de la un obiect personal

Odata ce ai scapat de grija patului, poti incepe sa te gandesti in ce culori vei decora camera. Multe mamici recomanda sa pornesti de la un obiect personal, cum este un tablou, o vaza, o poza, o patura sau o bluza preferata. In acest fel, aspectul va fi unul placut, iar camera va parea bine "inchegata" din punct de vedere estetic.

Asaza fotografii pe pereti

Camera copilului este locul unde el isi va petrece o mare parte a timpului, asa ca trebuie sa fie un loc familiar lui. Stimuleaza-l cu ajutorul catorva fotografii inramate cu el in timp ce zambeste. Nu uita si de cateva tablouri cu mama si tata, doar pentru a va simti mai aproape. Alege poze cat mai colorate si mai dinamice. Acestea ii vor stimula cel mai bine imaginatia.

Spatiul de depozitare

In general, camera celui mic trebuie sa fie cat mai simpla din punct de vedere al mobilierului ales. Totusi, spatiile de depozitare, de tipul dulapului sau al cutiilor pentru jucarii, nu trebuie sa lipseasca. Pentru carti poti instala cateva rafturi in perete.

Mobilierul

Chiar daca este vorba despre mobilierul camerei copilului, asta nu inseamna ca trebuie sa fie diferit ca design de restul casei tale. Daca celelate camere beneficiaza de un decor modern, la fel poate fi mobila si in camera celui mic. In acest fel, ii vei dezvolta si lui gustul catre decoratiunile interioare.

Peretii

Tonurile alese in camera copilului sunt calde, nuante roz-lila pentru fetite si albastru-verde pentru baietei. Totodata, albul se potriveste perfect cu orice culoare si mobilier, iar daca vrei sa ii oferi putina "culoare" poti alege cateva stickere colorate, de diverse forme si marimi, pe care sa le aplici pe pereti. Nu sunt foarte scumpe, se aplica usor si se dau jos la fel de simplu.

Amenajeaza pentru o perioada lunga de timp

Un alt sfat practic este sa tii cont in amenajarea camerei de rapiditatea cu care creste micutul tau. Cu siguranta nu vei avea nici timpul si nici rabdarea sa redecorezi de cateva ori pe an camera lui. In plus, schimbarea mobilierului si a decorului costa destul de mult, asa ca cel mai bine este sa gandesti in perspectiva si sa decorezi spatiul astfel incat sa fie valabil mai multi ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copil Amenajare camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre