Decoratii pentru camera copilului, cu cheltuieli minime

/ / Modificat: 2014-04-01
Decoratii pentru camera copilului, cu cheltuieli minime

 Camera copilului poate fi decorata cu un buget minim intr-un mod frumos, care este mai original si mai placut. Poti alege sa imprumuti de la cineva care a avut copil, sa vanezi reducerile si discount-urile, fie creezi tu sau cauti intr-un magazin second hand.

De la mobilier pana la detalii, exista solutii de a decora camera bebelusului si sa ramai cu portofelul plin in acelasi timp.

Cum sa gasesti un patut rezonabil

Exista cateva cai prin care poti sa economisesti bani cand cumperi un patut pentru bebelus:

  • Cauta in magazine second hand sau la targuri patuturi care au fost folosite. Ai grija sa indeplineasca normele de siguranta a bebelusului, iar daca tu crezi de cuviinta, poti sa il refinisezi (sa il revopsesti, sa il pictezi sau sa il decorezi cu abtibilduri).

    In cazul in care patutul a fost fabricat inainte de 1978, sa ai in vedere posibilitatea ca acesta sa aiba vopsea de plumb, care e toxica.

    • Imprumuta un patut de la prieteni. Multi oameni au patuturile copiilor lor depozitate undeva, pentru ca nu se pot desparti de ele sau pentru ca au in vedere posibilitatea conceperii unui alt copil.
    • Asa, in unele familii patuturile au devenit mostenire si se dau din generatie in generatie. Afla daca si familia ta a uitat vreun patut depozitat pe undeva pe la rude. Din nou, poate fi cazul unei reconditionari.
    • Daca totusi doresti un pat nou pentru bebelus, poti gasi in magazine sau pe internet, la pret redus, incepand de la 210 lei, pretul unui patut pliant, 300 lei, pretul unui patut de lemn. Reduceri sunt multe in ultima vreme la magazinele cu articole pentru bebelusi, care au si pagina de internet, sau poti sa incerci sa cauti tu dupa termeni cheie ca "reduceri" si "bebe".
    • Ca sa nu mai dai banii pe un nou patut pentru fiecare etapa a vietii bebelusului, poti opta pentru cele modificabile, la care, in timp, dulapul-masa de infasat de la capatul patutului devine o noptiera (costa 600-800 lei), sau pentru cele convertibile, care au patru modalitati de a arata, de la patut cu gratii pana la un pat in toata regula.

      Acesta din urma se gaseste mai degraba pe site-urile straine, intre 800 si 900 de lei, plus taxe de livrare. Cu un astfel de pat va trebui sa dai bani doar pe cate o saltea noua, in loc sa cumperi un pat intreg. Ca sa il gasesti pe internet, foloseste cuvintele cheie "convertible crib".

      Ce economii mai poti face

      Decide care sunt lucrurile de care ai realmente nevoie in camera bebelusului si care sunt cele la care poti renunta. Crezi ca o masa de infasat este necesara? Poti sa consideri la fel de utile in acest scop canapeaua sau chiar podeaua, in functie de cum ti se pare mai comod. Daca vrei neaparat o masa de schimbat scutecele, ia una multifunctionala pe care sa o poti folosi ca dulapior cand bebe creste suficient incat sa nu mai ai nevoie de ea.

      Cand nu mai ai nevoie de un articol de mobilier din camera, ia in considerare varianta de a-l duce la o consignatie sau de a-l vinde la un targ de tip yard sale (vanzare de lucruri folosite din casa, de care nu mai ai nevoie). Banii castigati astfel ii poti reinvesti in camera copilului.

      Sa cumperi un set cu patut, saltea, scaun de bucatarie, cosulet si scaun balansoar te poate ajunge mai ieftin decat sa le achizitionezi individual. Caruciorul este separat, alta cheltuiala: in jur de 150 lei. Din nou, cauta in magazinele de specialitate sau pe internet.

      Fii creativa pentru bebelusul tau!

      • Jucarii:

      Detaliile ramase poti sa le lasi prada creativitatii tale. Cand eram mici, mama sau bunica ne confectionau jucarii frumoase, pe care le iubeam mai mult decat pe celelalte. Tricoteaza un animalut pe care sa il umpli cu vatelina, bilute mici de polistiren expandat (scartaitoare) sau orice alt material care este benefic si antialergic pentru bebelus.

      Daca nu stii sa tricotezi, incearca sa decupezi formele dorite in bucati mari de material, pe care sa le cosi intre ele ulterior, cu umplutura la mijloc. Nu folosi fulgi, pene sau alte materiale care aduna acarieni si ai grija ca materialele folosite sa nu contina vopsele nocive.

      Decoreaza-le dupa bunul plac, coase bine nasturei sau bumbi textili pe care cei mici sa nu ii poata inghiti accidental. Sigur vei avea idei noi pe parcurs.

      • Decoruri pentru pereti si mobilier:

      Continua cu flori, fluturi sau ce ti se pare tie mai atragator, pictate sau decupate. Din acuarele non-toxice sau hartie colorata, foarfeca si lipici poti face minuni pe care sa le lipesti in zonele in care bebelusul nu ajunge la ele.

      Daca tot suntem la categoria creativitate, poti sa cumperi un caiet frumos cu foaie velina in care sa desenezi, sa lipesti si sa scrii, pana iese o adevarata carticica de povesti pe care le stii tu si care sa ramana amintire de la mami pentru bebe.

      Camera e gata!

      Te atasezi mult mai usor de camera si de obiectele din ea in momentul in care acestea au o valoare sentimentala, iar copilul tau va fi inspirat de ele in viitor. Pentru ca fiecare lucru cu care creste il marcheaza psihic intr-un fel, ai grija sa faci cele mai istete alegeri.

      Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

      Taguri Camera bebelusului Mobila bebelusi Mobilier bebelusi Camera bebelusi

      Articole recomandate

      Citeste si despre