Cum asezam mobila in camera bebelusului

/ / Modificat: 2014-04-01
Cum asezam mobila in camera bebelusului

Mobila in camera bebelusului trebuie asezata in cel mai bun mod pentru a fi cat mai practica si mai utila. Planificarea felului in care va arata camera trebuie facuta inainte sa achizitionezi mobilierul si poti incerca sa faci o schema pe hartie cu modul in care ai dori sa fie totul pozitionat in camera copilului tau.

Ulterior vei putea vedea daca masuratorile se potrivesc cu spatiul oferit de camera sau iti poti face mobilier la comanda.

Cel mai bun loc pentru patut

Stabilirea locului in care vei aseza patutul bebelusului este cel mai important lucru. Nu il pozitiona langa fereastra, din considerente de lumina, curent de aer etc. Incearca sa il pui de-a lungul peretelui, iar daca incaperea este suficient de mare il poti pune perpendicular pe perete ca sa ai acces la patut din ambele parti.

Astfel vei folosi si mai putin din perete, pe care il poti utiliza pentru alte piese de mobilier.

Daca vrei un patut rotund, il poti aseza fie intr-un colt, fie in centrul camerei, in masura in care spatiul ti-o permite. Pozitia centrala a patului da senzatia de confort si spatiu mare. Ai putea sa adaugi si un baldachin, daca iti place ideea. In plus, bebelusul tau este cel mai important element din camera, nu-i asa?

Masa de infasat

O solutie pentru spatiul de schimbare a scutecelor este amplasarea in apropierea prizelor, pentru a putea baga in priza veioze, lampi de veghe. Este util sa ai in imediata apropiere dulapiorul cu haine si un cos de gunoi.

Rafturile si dulapul de jucarii

Rafturile de perete adauga un spatiu util de depozitare a diferitelor obiecte pe care le folosesti sau chiar a obiectelor de decor. Daca ai la dispozitie un spatiu restrans, alege o biblioteca ingusta si inalta in loc de una mai lata, ca sa ai cea mai buna utilizare a camerei.

Dulapul cu jucarii ocupa cel mai putin loc din camera, asa ca il poti aseza oriunde ti-a mai ramas un spatiu nefolosit.

Alte detalii importante

  • Incearca sa nu acoperi motivele decorative de pe pereti (abtibilduri, tapet tematic), iar daca alta solutie nu este, le poti suprapune cele mai mici obiecte de mobilier, ca sa acoperi cat mai putin din ele.
  • Incearca sa plasezi mobilierul si patutul bebelusului departe de sursele de caldura sau de racire, cum sunt resourile sau ventilatoarele (aer conditionat, calorifer, radiator). Daca cel mic este expus direct curentilor de aer cald sau rece, acest aspect ar putea duce la uscarea pielii sale.
  • Ai grija ca snururile perdelelor sa nu fie la indemana celor mici, pentru a evita potentialele accidente.

Citeste mai multe despre siguranta bebelusului in casa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera bebelusului Mobila bebelusi Mobilier bebelusi Pat bebelusi Camera bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre