Camera bebelusului, mai importanta decat crezi

/ / Modificat: 2016-10-27
Camera bebelusului, mai importanta decat crezi

Camera copilului tau este deosebit de importanta pentru dezvoltarea lui armonioasa, dar si pentru confortul tau, ca mamica. In zilele noastre, munca iti poate fi usurata considerabil de o multime de obiecte si gadgeturi practice, insa fiecare alegere pe care o faci afecteaza direct starea copilului tau. Deja probabil ca stii principalele lucruri legate de siguranta, insa te intrebi ce altceva ar mai putea fi?

Multi parinti aleg sa mobileze si sa accesorizeze camera bebelusului cu obiecte practice, dar care costa foarte putin si lasa de dorit in privinta calitatii. Este important sa economisesti, insa care este pretul pe care il plateste copilul tau?

De multe ori, micutul se confrunta cu diverse probleme cum ar fi somnul insuficient sau neodihnitor, iritatii pe piele, irascibilitate si mult disconfort. Din pacate, acesta inca nu dispune de mijloacele de comunicare necesare pentru a-si exprima preferintele, asa ca, in timp, aceste probleme se complica si chiar ii pot afecta sanatatea. Este de datoria parintelui sa se asigure ca bebelusul se simte cat mai confortabil si in nici un caz nu se poate pune un pret pe bunastarea unui copil.

Atunci cand facem cumparaturi pentru cel mic, raportul calitate - pret trebuie sa fie unul excelent. Exista diverse accesorii de care nu ai neaparat nevoie si fara de care bebelusul tau nu va suferi in niciun fel. Cu toate acestea, exista si cateva obiecte si accesorii esentiale, care nu numai ca nu trebuie sa iti lipseasca, dar a caror calitate trebuie sa fie impecabila, deoarece acestea au un impact direct asupra sanatatii micutului tau.

Cele mai importante 7 obiecte si accesorii pentru camera copilului

Daca vrei un bebe sanatos si mereu cu zambetul pe buze, trebuie sa ii oferi un mediu cat mai placut. Acasa trebuie sa fie un cuvant sinonim cu siguranta si confortul, somnul trebuie sa fie odihnitor si placut, iar joaca lui sa se desfasoare cat mai frumos, pe un taram al magiei si al bucuriei. Ca sa te asiguri ca bebelusul tau primeste ce e mai bun, acestea sunt cele 7 obiecte cu o importanta deosebita:

1. Patutul bebelusului. Exista mai multe tipuri de pat: din lemn, cu cadru metalic, pliant sau chiar transformabil. Acestea sunt detalii estetice sau care privesc confortul celor mari. Pentru ca cel mic sa doarma bine, patutul trebuie sa fie rezistent si stabil. Mai mult decat atat, calitatea trebuie sa fie impecabila, pentru a evita producerea unor accidente!

2. Saltelele. Este cel mai important obiect atunci cand vine vorba despre somn. Aceste tipuri de articole pentru somnul bebelusului trebuie sa ii ofere micutului confort si sustinere pentru oasele lui in plina dezvoltare. Mai mult, saltelele sunt destul de ferme astfel incat nu obstructioneaza respiratia copilului, sunt usor de curatat, absorb umezeala si nu provoaca alergii.

saltele_bebelusi_ilbambino

3. Lenjeria de pat este deosebit de importanta si ea, ca de altfel, tot ce are legatura cu patutul si cu somnul. Materialul lenjeriei nu trebuie sa provoace alergii si iritatii ale pielii. Daca aceasta este colorata sau are imprimeuri, trebuie sa te asiguri ca nu au fost folosite vopseluri sau coloranti toxici.

4. Tarcul de joaca. Chiar daca nu pare un obiect indispensabil, un tarc de joaca te poate ajuta enorm pe tine, ca parinte, si ii poate aduce copilului tau ore intregi de bucurie. In special daca bebelusul tau este activ si jucaus, ai nevoie sa il stii in siguranta prin casa. Tarcul ii ofera suficienta libertate celui mic si cu cat este mai modern si mai practic, cu atat tu vei putea rasufla mai usurata in viata de zi cu zi. In plus, cel mic nu se va plictisi repede!

5. Caruselul. Pe vremuri, caruselul muzical nu era ceva absolut necesar, insa modelele de ultima generatie aparute pe piata il vor ajuta enorm sa se dezvolte armonios. Acestea sunt multifunctionale: pe langa muzica linistitoare, care induce un somn mai linistit, un carusel muzical poate indeplini si functia de lampa de veghe sau poate proiecta pe tavan tot felul de modele linistitoare, pentru ca micutului tau sa nu ii fie frica de intuneric sau sa doarma singur.

6. Un interfon sau videointerfon. Chiar daca stai cu ochii mereu pe copilul tau, nu poti face chiar atat de multe lucruri in acelasi timp si cu singuranta nu poti fi in doua locuri in acelasi timp. Este suficient un singur moment de neatentie pentru ca micul nazdravan sa se accidenteze. De aceea, in camera lui trebuie sa se regaseasca macar un dispozitiv de genul interfoanelor pentru bebe. Mai mult, cel mic trebuie sa se obisnuiasca sa stea si singur, sa nu fie dependent de compania mamei pentru ca acest lucru poate sa ii dauneze pe termen lung.

7. Olita inteligenta. Da, ai citit bine, acum exista si asa ceva si chiar te poate ajuta atat pe tine, cat si pe copil. Mersul la olita este printre deprinderile cele mai dificile pe care un copil trebuie sa le invete, insa cu o olita inteligenta, acesta se va simti mult mai confortabil si va invata mult mai repede. Unele olite au chiar si inaltatoare pentru ca cel mic sa ajunga la lavoar, invatand astfel sa se spele pe maini de fiecare data dupa folosirea toaletei.

Acestea sunt obiectele pe care trebuie neaparat sa le ai in camera. Bebelusul tau va dormi mai bine, se va juca in siguranta si va invata anumite deprinderi mult mai repede, usurandu-le si munca parintilor, care vor intra mult mai repede in ritmul normal de viata dupa sosirea celui mai nou membru al familiei. In plus, majoritatea acestor obiecte indispensabile pentru intreaga familie nu au preturi atat de mari si, investind in calitate, vei economisi mult mai mult pe termen lung. Un pont bun pentru bugetul tau este sa faci aceste cumparaturi online, dar de la magazine de incredere. Acestea au mai mereu reduceri, iar livrarea la domiciliu inseamna mai mult timp pentru tine. Le poti cumpara pe toate dintr-un singur loc, de pe un site cum ar fi ilBambino.ro, magazinul online pentru copii si mamici!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera bebelusului Patuturi bebelusi Saltele nou nascuti Aer camera bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre