Stimuleaza imunitatea bebelusului tau prin alimentatie

/ / Modificat: 2014-07-08
Stimuleaza imunitatea bebelusului tau prin alimentatie

Introducerea laptelui praf in alimentatia bebelusului este adesea o optiune personala a mamicilor, insa exista tot mai multe cazuri in care aceasta decizie este conditionata de recomandarile medicului sau starea de sanatate a proaspetei mamici. In conditiile in care exista probleme de lactatie sau lipsa acesteia, ori cazuri in care mamica sufera de anumite afectiuni ce pot interfera cu laptele matern si deci, afecta bebelusul, medicii sfatuiesc ca alimentatia acestuia sa fie facuta cu formule de lapte praf.

Desi laptele matern ramane cea mai naturala modalitate de hranire a sugarului, avantajele pe care formulele de lapte praf le presupun justifica introducerea acestora in dieta copiilor chiar si dupa varsta de 1 an, facandu-le usor adaptabile la nevoile nutritionale individuale ale bebelusului:

  • Contin combinatii complexe de proteine, vitamine, anticorpi naturali si grasimi care ar fi imposibil de realizat in mod natural - laptele praf imbogatit cu fier si lactoferina combate in mod activ instalarea anemiei infantile, iar cel imbogatit cu vitamina K ajuta la prevenirea instalarii cheagurilor de sange, la care multi bebelusi sunt predispusi.
  • Timpul si frecventa meselor - formula de lapte praf se digera mai incet decat laptele matern si este mai satioasa, astfel ca bebelusii se pot bucura  de un somn neintrerupt mai mult timp, fara sa fie necesar sa fie hraniti atat de des.
  • Comoditatea si flexibilitatea in procesul de hranire - in cazul formulei de lapte praf, oricare dintre parinti poate hrani bebelusul cu biberonul.  Astfel, mama poate imparti aceasta activitate cu partenerul si acesta este mult mai implicat in cresterea celui mic si in construirea legaturii emotionale unice dintre parinte si copil.
  • Dieta - In acest caz, nu mai exista pericolul ca substantele din dieta zilnica precum cafeaua, mancarea picanta, pestele sau produsele cu grad alergenic mare sa afecteze digestia sau sanatatea bebelusului.

Recomandarea medicilor este ca formulele de lapte praf sa fie cat mai apropiate de compozitia laptelui matern, sa contina lipide de provenienta vegetala in locul celor animale si sa fie imbogatite cu vitamine si minerale. De asemenea, un lapte mai costisitor nu este neaparat un lapte mai bun pentru copil, ci gustul si consistenta laptelui fac diferenta.

Formula de lapte praf Vitalact Immunity Junior de la Ropharma este fabricata din ingrediente  naturale provenite din surse proprii, controlate si contine colostru bovin liofilizat cu un continut ridicat de anticorpi naturali.

Formula Vitalact Immunity Junior este conceputa astfel incat sa-i asigure copilului tau, la fiecare masa, necesarul caloric destinat varstei sale.

Vitalact Immunity Junior fortifica imunitatea datorita anticorpilor din colostru si protejeaza impotriva microbilor prin actiunea cumulata a lactoferinei si a colostrului bovin liofilizat (obtinut printr-un tratament termic bland, care-i pastreaza intacte principiile active).

Produsul contine aminoacizi, vitamine si minerale care asigura un aport energetic ridicat si stimuleaza apetitul.

De ce trebuie sa consume micutul tau Vitalact Immunity Junior!

Colostrul bovin folosit ca parte componenta a formulei, provenit din ferme autorizate sanitar-veterinar si atent selectionate, este supus unui tratament termic la temperaturi joase (uscat in conditii de vid si la maxim 45 grade Celsius) care-i pastreaza intacte toate componentele active: proteine, aminoacizi esentiali, anticorpi, vitamine.

In forma lichida, colostrul este un amestec eficient de imunoglobuline, factori de crestere si numeroase substante nutritive de baza, toate concepute pentru a oferi nou-nascutului cele mai bune sanse de supravietuire, dupa nastere. S-a dovedit stiintific ca pulberea de colostru este benefica la orice varsta, nu numai pentru nou-nascuti. Acesta a ajutat la mentinerea si imbunatatirea sanatatii cu mult inainte de aparitia medicinei moderne,  fiind un aliment folosit inca din cele mai vechi timpuri.

Colostrul  are in compozitie factori de imunizare, factori de crestere, proteine de protectie precum si toate substantele nutritive de care au nevoie nou-nascutii pentru a supravietui. Are un continut scazut in lactoza pentru a preveni producerea diareei, are un continut mare de calciu si fosfor pentru a ajuta la formarea oaselor, are o concentratie mare de imunoglobuline A si G care au actiune directa la nivelul cavitatii bucale si care previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la inceputul tractului digestiv, contine lactoferina, care ajuta la pastrarea echilibrului de fier in organism.

Lactoferina este o proteina cu afinitate foarte mare pentru fier, care influenteaza proliferarea si diferentierea celulelor. Aceasta are efect antimicrobian, antiviral, anticancerigen, antiinflamator, antioxidant, favorizeaza transportul fierului in organism, ajuta la  mentinerea  florei intestinale echilibrate si previne anemia.

Cum ii administrezi micutului tau Vitalact immunity Junior?

Cutiile Vitalact Immunity Junior contin fiecare cate 400 de grame de lapte praf si cate o mensura nesterila. Mensura plina reprezinta echivalentul a 4.4 grame de lapte praf. Modul de preparare al laptelui consta in dizolvarea a 3 mensuri pline de lapte praf in 90 ml apa fiarta si racita. In acest fel, se vor obtine aproximativ 100 ml de lapte praf reconstituit. Produsul nu trebuie administrat copiilor care prezinta intoleranta la lactoza.

Pretul unei cutii de Vitalact Immunity Junior este de 25,90 lei.

Pentru informatii suplimentare, puteti accesa site-ul oficial: www.vitalact.ro. Produsele pot fi achizitionate si de pe site-ul oficial Ropharma http://www.ropharma-healthcare.ro/produse/55-vitalact-plus.html.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre