Care este cea mai buna apa pentru bebelusi si copii mici?

/ / Modificat: 2017-06-30
Care este cea mai buna apa pentru bebelusi si copii mici?

Putem supravietui pana la 3 saptamani fara mancare, insa fara apa, nu putem rezista nici macar 3 zile. Apa este vitala pentru organismul nostru care, de altfel, este alcatuit in proportie de aproximativ 70% din apa.

Fara apa, corpul nostru nu poate digera sau absorbi alimentele si, tinand cont de faptul ca organismul nostru pierde apa in fiecare zi prin respiratie, transpiratie sau urinat, nu este de mirare ca specialistii ne indeamna sa consumam minimum 2 litri de lichide/ zi. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca aceasta teorie nu se aplica si in cazul bebelusilor!

Cata apa trebuie sa bea un bebelus?

Prea multa apa in organismul bebelusilor poate proavoca un dezechilbru electrolitic, deoarece excesul de lichide dilueaza sodiul din organismul copilului si, practic, il "spala".

Medicii sustin ca nu este nevoie sa introducem apa in alimentatia bebelusului mai mic de 6 luni, care este alaptat la san, intrucat laptele matern asigura hidratarea necesara bunei functionari a organismului. In diversificare si pana la varsta de 1 an, copilul nu are nevoie de mai mult de 250 ml apa pe zi. Aici ajungem, inevitabil, la intrebarea care sta pe buzele tuturor proaspetilor parinti: ce apa dam bebelusului?

Care este cea mai buna apa pentru bebelusi?

Potrivit ordinului Ministerului Sanatatii nr. 978/2006, apele minerale naturale plate, cu mineralizatie scazuta (oligominerale), reprezinta alegerea corecta pentru sugari si copii mici. Unele ape minerale naturale sunt atestate clinic de catre Societatea Romana de Pediatrie, printre ele numarandu-se apa oligominerala naturala Aquatique.

De asemenea, potrivit topului celor mai bune produse pentru copii, realizat in anul 2016 de catre Forbes Romania, apa oligominerala naturala Aquatique a fost desemnata castigatoare la categoria “Apa minerala plata pentru sugari si copii mici”. Acest lucru se datoreaza in special calitatilor intrinseci ale apei si anume continutului extrem de redus in sodiu, 1 mg/l, precum si continutului scazut in minerale, reziduul sec fiind de 104 mg/l, calitati ce o recomanda pentru prepararea hranei bebelusilor, dar si in dietele fara sare ale adultilor.

Asadar, apa oligominerala reprezinta cea mai sanatoasa alegere atat pentru bebelusi, cat si pentru intreaga ta familie.

10 ani de la lansarea Aquatique

Aquatique isi are izvorul in inima munţilor Carpati, la o altitudine de 1.100 m in zona protejata Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturala Abruptul Prahovean. Imbutelierea apei oligominerale Aquatique a inceput la data de 30 iunie 2007. Astfel, anul acesta se implinesc 10 ani de la lansarea pe piata din Romania.

La numai un an de la lansare, in anul 2008, Aquatique a primit distinctia “Grand Gold Medal” de la Institutul International de Selectie a Calitatii, Monde Selection, Bruxelles, fiindu-i recunoscute astfel calitatile deosebite.

Apa oligominerala Aquatique este imbuteliata de Romaqua Group, care in cei 19 ani de activitate a inregistrat in portofoliu branduri de succes, precum: Borsec (ape minerale naturale), Stanceni (apa minerala naturala), Aquatique (apa minerala naturala oligominerala), Giusto (bauturi racoritoare), Giusto Natura (bauturi racoritoare plate), Albacher, Dorfer si Mühlbacher (bere).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa baut bebelusi Apa pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre