Alimentatia sugarului

/ / Modificat: 2012-01-10
Alimentatia sugarului
Intrebare:

- Sunt bune sucurile Tedi pt fetita mea de 4 luni?

Raspuns:




 

Sucurile marca "Tedi" sunt produse pasteurizate obtinute din morcovi si diferite fructe si imbogatite cu vitamine (vitaminelele A, C. E, B1, B2, B6, B12, PP, acid folic etc.) fiind special concepute pentru copii.

Sunt sanatoase si in general foarte apreciate de catre copii, dar eu nu va recomand sa le administrati de la 4 luni, decat daca ati testat deja toleranta digestiva a micutei la mai multe fructe.

Asta deoarece fiecare sortiment de suc Tedi contine un amestec de suc de morcov cu inca 3-4 tipuri de fructe si daca sugarul nu tolereaza un anumit fruct, nu va veti putea da seama care este acesta.

Astfel, avand in vedere ca de la aceasta varsta se incepe diversificarea alimentatiei, va sugerez sa amanati folosirea acestor sucuri inca 1-2 luni, pana cand veti fi incercat, pe rand, fiecare fruct continut in aceste preparate (nu uitati regula diversificarii: nu mai mult de un aliment nou pe saptamana).

Dupa ce ati trecut de aceste etape, puteti incerca si sucurile Tedi: la inceput oferiti-i cantitati mici de suc sau diluati sucul cu apa fiarta sau cu ceai. Nu uitati sa tineti cont si de preferintele sugarului (e posibil sa nu-i placa de exemplu sortimentul cu zmeura si banane dar sa fie incantat de cel cu banane si mere) si de particularitatile fiecarui copil: unii copii tolereaza foarte bine aceste sucuri pe cand altii nu, putand dezvolta episoade diareice dupa ele.

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre