Cum se stimuleaza lactatia in perioadele de alaptare?

/ / Modificat: 2013-02-12
Cum se stimuleaza lactatia in perioadele de alaptare?

Laptele matern este principala si singura sursa de hrana ce ar trebui sa asigure bebelusului necesarul zilnic de substante nutritive (proteine, substante minerale, vitamine, lactoza, factori antibacterieni, apa, grasimi) si anticorpi, din prima zi de nastere pana in jurul varstei de sase luni sau chiar un an.

Din pacate, in ultimii ani, din ce in ce mai multe mamici se lovesc de problema lipsei unei cantitati suficiente de lapte in perioadele de alaptare, care necesita adaugarea de lapte strain sau alte alimente pentru a asigura dezvoltarea normala a bebelusului.

Secretia lactata normala are la 2 saptamani de la nastere un volum de 500ml, iar la 2 luni poate ajunge la 800 - 1000ml.

Cauzele lipsei lactatiei pot fi primare si apar imediat dupa nastere, sau secundare si apar la un interval mai mare sau mai mic dupa nastere si se datoreaza mamei sau copilului.



Produsele din plante sunt solutia

Cele mai indicate tratamente ale lipsei lactatiei sunt cele naturale, bazate pe plante si extracte din plante medicinale binecunoscute pentru calitatile lor galactogene (stimulatoare de lactatie).

Specialistii in nutritie au demonstrat ca amestecurile de plante precum, Anasonul stelat, Schinduful,  Feniculul dulce sau Hameiul, dozate in anumite cantitati stimuleaza producerea intr-un mod natural in organism a prolactinei, hormon care declanseaza si mentine lactatia la femeile care alapteaza, iar in acelasi timp dezvolta o actiune relaxanta la nivelul musculaturii intestinale, reducand colicile astfel:

  • creste secretia lactata prin stimularea eliberararii de prolactina cu ajutorul plantelor precum: Anason stelat, Schinduf si Fenicul dulce;
  • actioneaza la nivel gastric si emotional si imbunatatesc procesul digestiv: Musetelul, Hameiul si Lamaita;
  • au rol depurativ si remineralizant: Armurariu si Coada-calului.


Lacto+ este un amestec concentrat din extracte si uleiuri esentiale din plante, ce contribuie la stimularea si prelungirea lactatiei, ce poate fi utilizat imediat de catre mamicile care alapteaza pe toata perioada de dupa nastere pana la intarcarea bebelusului.


Se dilueaza zilnic 20ml de Lacto+ intr-un litru cu apa plata si se consuma pe parcursul unei zile.

De ce Lacto+?

  • pentru ca este cel mai natural si mai simplu mod de a stimula si prelungi lactatia;
  • deoarece poate fi consumat in perioadele de alaptare, fara dependenta, fara reactii adverse si fara alterarea gustului laptelui;
  • fiindca intervine atunci cand cantitatea de lapte este insuficienta;
  • deoarece contribuie la reducerea colicilor bebelusului, asigurand un somn linistit;
  • pentru ca este obtinut din extracte si uleiuri esentiale din plante si nu contine, zahar, alcool, conservanti artificiali, gluten sau organisme modificate genetic;
  • deoarece este bogat in surse de vitamine si minerale ce contribuie la o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a bebelusului.


Nu uita! Niciun alt tip de lapte nu poate inlocui laptele matern.

Mai multe detalii pe: www.lactoplus.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptarea bebelusului Lactatie insuficienta Mentinere lactatie

Articole recomandate

Citeste si despre