Alaptarea, care sunt beneficiile laptelui matern?

/ / Modificat: 2017-08-18
Alaptarea, care sunt beneficiile laptelui matern?

Mamica mea stie ca o nutritie echilibrata incepe cu alaptarea


Alaptarea este unul dintre cele mai importante momente ale mamei impreuna cu micutul ei. Pe langa multa dragoste, proaspata mamica trebuie sa stie ca ii ofera copilului toti nutrientii necesari unei cresteri sanatoase si ca laptele matern influenteaza starea de sanatate a copilului pe termen lung, mult dupa perioada de sugar.

Intre 1 si 7 august se sarbatoreste, la nivel mondial, Saptamana Alaptarii. Cu aceasta ocazie, Milupa te invita sa fii una dintre mamicile care stiu ca nutritia echilibrata incepe cu alaptarea si sustin acest proces natural in dezvoltarea armonioasa a copilului lor.

Stim ca vei fi intotdeauna mamica lui iubita, insa, cu un mic efort in a te informa corect, vei deveni mamica perfecta pentru ca micutul tau sa creasca sanatos si fericit.

Este bine ca mamica sa alapteze?


Studiile efectuate de IOMC (Institutul pentru Ocrotirea Mamei si a Copilului) arata ca, pe plan national, un procent foarte mic, de numai 16% dintre copiii cu varste intre 1 si 6 luni, beneficiaza exclusiv de lapte matern. Perioada medie de alaptare este de 3,9 luni, in conditiile in care specialistii recomanda un minim de 6 luni de alaptare.

Primul pas in asigurarea unei nutritii echilibrate pentru micutul tau este o informare corecta asupra beneficiilor celei mai sanatoase hrane pentru bebelusi – laptele matern.

Alimentatia la san este varianta ideala pentru nou-nascuti. Este foarte important ca mamele sa constientizeze faptul ca laptele matern este perfect adaptat nevoilor nutritionale ale sugarului si protejeaza bebelusul de infectii microbiene sau virale”, a declarat Prof. Dr. Marin Burlea, Presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

  

Bebelus

Sunt un bebe fericit pentru ca sunt sanatos


... asa ti-ar zice micutul tau, daca ar putea sa spuna in cateva cuvinte ce beneficii ii ofera laptele mamicii lui.

O mamica informata stie ca laptele matern este perfect echilibrat pentru a asigura nevoile nutritionale si de crestere ale bebelusului. Intr-o perioada in care micutul are nevoie de 3-4 ori mai multa energie decat un om matur (per kilogram), laptele matern raspunde perfect acestei nevoi, asigurand o crestere sanatoasa, prin continutul in cantitati  echilibrate de grasimi, carbohidrati, proteine sau hormoni de crestere.

De asemenea, bebelusii hraniti la san sunt mult mai feriti de infectii microbiene si virotice (infectii gastrointestinale, urinare etc.)  si unele boli (respiratorii si digestive). Astfel, prin intermediul anticorpilor, hormonilor si enzimelor din laptele matern, copilul isi dezvolta un sistem imunitar puternic.

Un alt aspect foarte important este ca laptele matern contine nutrienti numiti oligozaharide prebiotice, care hranesc bacteriile bune din stomacul copilului tau, combatand astfel potentiale infectii.

Mamica mea se informeaza


„Stiu ca primele zile dupa nastere sunt epuizante pentru mamica mea, iar alaptarea poate fi destul de dificila”.... insa orice micut isi doreste ca mamica lui sa fie constienta ca alaptarea este o indemanare care trebuie invatata. Sunt tehnici anume care trebuie aplicate, iar sfatul cel mai de pret este acela ca nu trebuie sa renunti din primul moment. De asemenea, alimentatia la san aduce beneficii si mamei, unele dintre acestea fiind reducerea riscului cancerului la san si ovarian.

Milupa

Pentru ca tu sa fii corect informata despre alaptare si beneficiile acesteia, Milupa a creat Ghidul de alaptare disponibil gratuit pe www.milupa.ro.

Fii si tu una dintre mamicile care se bucura de copii sanatosi si fericiti si sustine alaptarea!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare Beneficii alaptare Alaptarea Alaptarea bebelusului Alaptarea la san

Articole recomandate

Citeste si despre