Alaptarea, alegerea potrivita pentru tine si copilul tau

/ / Modificat: 2014-07-14
Alaptarea, alegerea potrivita pentru tine si copilul tau

Laptele matern este un prim aliment ideal pentru bebelusul tau, inca din primele clipe de viata. Amestecul de substante nutritive esentiale, anticorpi, enzime si hormoni continut de laptele matern ii ofera puiului tau protectie naturala impotriva bolilor si infectiilor si este mult mai usor de digerat decat orice alta varianta de lapte.

 

O importanta deosebita pentru sanatatea si hranirea nou-nascutului o are primul lapte, numit colostru. Continutul ridicat de proteine, vitamine liposolubile si anticorpi asigura prima imunizare a nou-nascutului. In conditii normale, sugarul nu are nevoie nici de apa, nici de alta hrana in primele 6 luni de viata. "Alaptarea exclusiva", asa cum este denumita aceasta modalitate de hranire a copilului mai mic de 6 luni, ofera toate substantele nutritive, vitaminele, caloriile necesare, precum si protectie impotriva multor infectii.

 philips-alaptare

In plus, alaptarea consolideaza legatura dintre mama si copil si creaza o legatura afectiva care contribuie la dezvoltarea psihomotorie a copilului.*

Pe langa apropierea de bebelusul tau, alaptarea iti ofera si alte beneficii: contribuie la sanatatea ta. Femeile care alapteaza prezinta un risc mai mic de cancer ovarian, cancer la san si osteoporoza. Mai mult, alaptarea ajuta si la pierderea in greutate, pentru ca grasimea stocata in plus de corpul tau in timpul sarcinii se transforma in energie, pentru a ajuta la producerea laptelui matern.

 philips-alaptare

In momentul alaptarii este foarte important sa te relaxezi, pentru a te putea bucura de moment impreuna cu bebelusul tau. Daca cel mic nu vrea sa se hraneasca de la san, colecteaza laptele imediat cu pompa de san Philips AVENT Natural. Fie ca o folosesti pe cea manuala sau pe cea electrica, poti sta intr-o pozitie confortabila, fara a fi nevoie sa te apleci inainte, usurandu-ti astfel fluxul de lapte si eliminand posibilitatea aparitiei durerilor de spate.

Laptele curge cu usurinta in biberon, chiar si atunci cand stai dreapta. Mai mult decat atat, diafragma cu pernute moi de masaj are o textura placuta la contactul cu pielea, stimuleaza reflexul de curgere a laptelui si mimeaza gesturile beblusului in timpul alaptarii, pentru o eficacitate mai mare.

Philips AVENT sustine alaptarea, hranirea naturala a bebelusului si asigurarea unui viitor luminos pentru cei mici. Pe www.ideideviitor.ro, putem ajuta copiii sa aiba o viata mai buna. Impreuna gasim solutii care sa-i faca viata mai frumoasa micutului tau inca de cand este in burtica. Ne asiguram apoi ca are un start sanatos in viata si ca va trai cea mai frumoasa copilarie. Contribuie si tu pe www.ideideviitor.ro!

*Conform UNICEF, Ghidul tinerelor mame

 alaptare

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre