Razele X cresc probabilitatea aparitiei cancerului

/ / Modificat: 2017-09-13
Razele X cresc probabilitatea aparitiei cancerului

Un grup de cercetatori americani a anuntat, marti, ca un tip special de raze X, folosit in diagnosticarea bolilor de inima, cauzeaza cancer femeilor si tinerilor, iar administrarea acestui tip de consultatie ar trebui facuta cu precautie.

Procedura se numeste tomografie computerizata si permite vizualizarea inimii si a arterelor fara a recurge la complicatii, insa radiatiile emise de razele X cauzeaza cancer oamenilor vulnerabili, in special femeilor si tinerilor, potrivit Journal of the American Medical Association.

Doctorul Andrew Einstein, cardiolog la centrul medical universitar "Columbia" a explicat ca "aceeasi cantitate de raze X mareste probabilitatea aparitie cancerului la femei decat la barbati".

Potrivit aceleiasi surse, "o a doua diferenta intre femei si barbati este riscul cancerului la san. Inima este situata in piept, exact in spatele sanilor, astfel ca posibilitatea ca femeile sa fie iradiate este mai mare".

Doctorul a mai adaugat ca in cazul tinerilor, poate dura ani ca boala sa se declanseze, in urma adminstrarii radiatiilor.

Citeste tot articolul pe Stiri locale.ro
19 Iulie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre