Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Japonezii nu se plang de migrene

27 Octombrie 2005


Un studiu condus de Pfizer in 6 tari cuprinzand 2.700 suferinzi de migrena si familiile lor, sugereaza faptul ca pacientii japonezi sunt mai inclinati sa minimizeze seriozitatea acestei boli si sa nu se prezinte la medic.

Pana la 20% din populatia de 127 milioane a Japoniei sufera de migrena cronica, dar numai 8,4 milioane solicita ajutor medical. Astfel, se afirma ca la aceasta stare de fapt cei mai importanti factori contributori sunt lipsa cunostintelor despre medicatia disponibila si viziunea individuala sau familiala potrivit careia migrena nu este o problema serioasa.

In alte studii, s-a ajuns la concluzii similare, in plus reliefan- du-se utilizarea pe scara larga a medicamentelor disponibile fara reteta si rate ale consultului medical sub 3%.



Firma Pfizer a lansat Relpax (eletriptan) in anii 2002, dar si alte medicamente sunt disponibile in Japonia: Imigran-ul (sumatriptan) al firmei GSK, Zomig-ul (zolmitriptan) al firmei Astra Zeneca, Maxalt-ul (rizatriptan) al firmei Eisai.

Sursa: Observatorul medical, Articol de Dr. Mihai Patrasescu Vorbeste-i copilului tau despre iubire. Explica-i cum exista mai multe feluri de iubire (iubirea de familie, iubirea romantica, spirituala, iubirea fata de natura). Explica-i originea si semnificatia zilei de Dragobete.

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul