Grasimea este controlata de estrogen

/ / Modificat: 2007-08-22
Grasimea este controlata de estrogen





  

Creierul unei femei foloseste estrogenul pentru a crea un echilibru intre cantitatea de mancare introdusa in organism si energia consumata, relateaza WebMD. De aceea, femeile la menopauza nu numai ca se ingrasa, dar grasimea se depune exact unde nu ar trebui.

Cercetatorii au realizat experimente pe sobolani femele prin extragerea receptorilor din creier care in mod normal raspund la estrogen si controleaza mancarea din organism, energia consumata si distributia grasimii.

Rezultatul a fost urmatorul: sobolanii au inceput sa aiba din ce in ce mai putina energie si sa se ingrase, desi nu au primit mai multa mancare decat de obicei.

Ceea ce e mai rau, grasimea s-a acumulat la sobolani in jurul abdomenului, iar acest tip de grasime este cel mai periculos deoarece provoaca boli de inima si diabet. Femeile sunt in siguranta atat timp cat grasimea nu se aseaza pe abdomen.

Specialistii spera ca acest studiu va atrage dupa sine dezvoltarea unor terapii pe baza de estrogen care sa impiedice cresterea in greutate a femeilor la menopauza.

Alina Sica,

Redactor Copilul.ro

22 August 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre