Ghimbirul este o planta benefica pentru tot organismul

/ / Modificat: 2007-03-22
Ghimbirul este o planta benefica pentru tot organismul

Recunoscut de asiatici inca din secolul I ca o planta medicinala cu efecte rapide asupra problemelor reumatice si digestive, ghimbirul este studiat acum in vestite laboratoare de medicii europeni. Cand a fost descoperita, radacina de ghimbir era folosita ca un agent antiinflamator si impotriva senzatiei de voma. Specialistii precizeaza ca mii de ani ghimbirul a fost administrat, in special, bolnavilor cu artrita reumatoida. Actiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeutii au constatat ca, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteste aceasta categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales de ulcerele de stomac.

Cercetarile continua in acest sens, pentru a se dovedi cum poate sa neutralizeze planta acizii inflamatori din articulatii. Specialistii homeopati au ajuns la concluzia ca ghimbirul mai poate inlatura greata ce se datoreaza diverselor deplasari cu masina, avionul si vaporul.

Un alt studiu a dovedit efectele plantei, dupa interventii chirurgicale, care impun anestezia generala. Un test efectuat asupra unui lot de 30 de femei care au fost supuse anesteziei generale in timpul unor interventii ginecologice a demonstrat efectele sale puternice in combaterea starii de voma. Lotul de femei a fost impartit in doua grupuri: primului grup i s-a administrat un medicament renumit in combaterea acestei stari, iar al doilea grup a primit ghimbir sub forma de capsule. S-a demonstrat ca, la femeile care au fost testate cu ghimbir, simptomele de greata au fost suportabile si pacientele s-au recuperat destul de repede, fara sa mai urmeze alta terapie pentru stomac. Ceaiul din radacina de ghimbir s-a dovedit eficient si in tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie. De aceea este studiat si pentru proprietatile sale anticancerigene. In privinta greturilor „de miscare", planta a dat rezultate excelente intr-un procent impresionant - de peste 90 la suta la persoanele care au testat-o. Pe langa faptul ca le inlatura greata, ghimbirul ii ajuta si pe cei cu ameteli si vertijuri. Doza zilnica prescrisa de medic in astfel de situatii a fost de 2-4 capsule sau sub forma de ceai.

(Liliana Ivan)  

Citeste tot articolul in: Adevarul

22 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre