Copiii ard mai multe grasimi decat adultii

/ / Modificat: 2007-08-29
Copiii ard mai multe grasimi decat adultii





 

Corpul copiilor arde mai multe grasimi decat cel al adultilor si prin urmare, copiii au nevoie de o dieta mai bogata in grasimi, relateaza Reuters Health.

Desi multi adulti incearca sa limiteze grasimile pentru a preveni bolile de inima si supraponderabilitatea, expertii recomanda parintilor sa introduca mai multe grasimi in alimentatia copiilor.

Adultii iau 20% pana la 35% din caloriile necesare zilnic din grasimi, pe cand adolescentii si copiii peste 3 ani iau 25% pana la 35%. Copiii mai mici de 3 ani au nevoie de 30% pana la 40%. Motivul pentru care grasimea este recomandata este faptul ca organismul unui copil se dezvolta foarte repede si acest ritm accelerat de crestere necesita mai multi mutrienti si mai multe calorii.

Noul studiu publicat in Nutrition Journal sustine aceste recomandari. Studiul a inclus 10 adulti si 10 copii care au urmat o dieta de mentinere a greutatii timp de 3 zile, apoi specialistii au masurat ritmul metabolic al fiecarui participant in timpul activitatilor zilnice sedentare cum ar fi cititul sau uitatul la televizor.

Cercetatorii au concluzionat ca toti copii de 8 ani au ars mai multe grasimi pentru fiecare calorie in parte decat adultii.

Specialistii avertizeaza ca desi copiii au nevoie de mai multe grasimi in alimentatia zilnica, parintii nu trebuie sa exagereze si sa le permita sa consume prea multe mancaruri grase sau "junk food". De asemenea, ei subliniaza importanta exercitiilor fizice zilnice de care orice copil are nevoie pentru a se dezvolta normal si sanatos.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

29 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre