Antihistaminicele, periculoase pentru copiii sub 2 ani

/ / Modificat: 2007-08-31
Antihistaminicele, periculoase pentru copiii sub 2 ani





 

Specialistii ii avertizeaza pe parinti si medici sa nu le administreze antihistaminice care contin prometazin copiilor sub 2 ani, relateaza CNN Health News.

S-a constatat ca exista o legatura intre prometazin si probleme respiratorii grave la copiii cu varsta mai mica de 2 ani – care duce in anumite cazuri si la deces. Alte efecte secundare pot include somnolenta, modificari ale tensiunii arteriale si reactii ale pielii.

Prometazinul este un antihistaminic prescris pentru tratarea semnelor si simptomelor alergiilor, cum ar fi infundarea si curgerea nasului. Mai este folosit de asemenea pentru a trata alergii ale pielii care cauzeaza mancarime si umflaturi. Avertizmentul include toate formele sub care este comercializata aceasta substanta: sirop, tablete, supozitoare si solutie injectabila.

Concluzia cercetatorilor este ca prometazinul nu trebuie administrat copiilor sub 2 ani. In cazul in care copilul tau are nevoie de un antihistaminic intreaba-l pe medicul tau ce optiuni ai la dispozitie.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

31 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre