Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

500 medici de familie vor juca un rol important in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV

25 Octombrie 2005


In zilele de 14, 21 si 25 noiembrie 2005 va avea loc in Iasi, Constanta si Targu Mures a doua editie a simpozionului cu tema "Rolul medicului de familie in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV", la care sunt asteptati sa participe un numar de 500 medici de familie din judetele Iasi, Constanta si Mures.

Simpozionul urmareste instruirea medicilor de familie din cele 3 judete in practicile si procedurile de lucru privind infectia cu HIV, respectiv cresterea nivelului de pregatire profesionala in domeniu. Sunt incurajati sa se inscrie medicii de familie care nu au participat la Simpozionul pe aceeasi tema desfasurat in decembrie 2004.


Acest simpozion va aborda teme precum:

- Infectiile asociate si oportuniste la pacientii seropozitivi;

- Infectia HIV/SIDA la gravida
;

- Infectia HIV si Infectiile cu Transmitere Sexuala – corelatii fiziopatologice, clinice si terapeutice;

- Aspecte ale consilierii pre si post testare HIV la pacientii seronegativi si seropozitivi HIV;

- Programul national de supraveghere si control a infectiei HIV/SIDA si de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV etc.

"Este momentul ca si medicii de familie din tara noastra sa aiba un rol activ in combaterea HIV/SIDA, asa cum se intampla de mult timp in alte tari, si sa devina parteneri impreuna cu reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, ai Spitalelor de Boli Infectioase si ONG-urilor in abordarea comprehensiva a problematicii HIV/SIDA.

Aceasta inseamna asigurarea accesului nondiscriminatoriu la tratament si ingrijire paleativa, la servicii si suport psihosocial, la promovarea si respectarea drepturilor persoanelor seropozitive HIV. Simpozionul este o continuare a procesului de formare demarat anul trecut impreuna cu partenerii nostri", a declarat Angela Achitei, Director National Executiv al Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania.

Mai multe informatii privind evenimentul puteti obtine la numerele de telefon: 0232-275568; 313214, persoana de contact: Cristina Vameºu, Coordonator Programe de Educatie.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul