Siguranta copilului tau iarna, mereu in fata distractiei

/ / Modificat: 2008-01-03
Siguranta copilului tau iarna, mereu in fata distractiei





 

Medicii pediatri specializati in traumatologie spun ca sporturile de iarna sunt intr-adevar benefice pentru copilul tau prin exercitiile pe care le face cu ajutorul lor si prin bunadispozitie pe care i-o ofera, insa inainte de toate trebuie ca orice parinte sa sa cunoasca masurile de siguranta care trebuie luate atunci cand este vorba de prevenirea accidentelor.




Amy Teddy, din cadrul programului de prevenire a accidentelor din randul copiilor de la Universitatea din Michigan spune ca vede zilnic foarte multe accidente cauzate de sanii si bulgari de zapada. Acest lucru trebuie evitat deoarece inainte de distractie pe primul loc ar trebui sa stea sanatatea copiilor, insa copiii sunt copii, de aceea parintii trebuie sa stie ce este mai bine pentru ei sa sa cunoasca masurile de prevenire a accidentelor cauzate iarna odata cu aparitia zapezii.

Teddy si Cindy Wegryn sunt medici pediatri specializati in traumatologie si le recomanda parintilor sa isi ia urmatoarele masuri de siguranta, in special atunci cand este vorba de sporturile de iarna:

  • copiii ar trebui sa poarte o casca protectoare atunci cand se dau cu sania, schiaza sau se dau cu snowboardul.

  • imbracamintea copiilor trebuie sa fie calduroasa si impermeabila. Este recomandat sa poarte mai multe randuri de haine, insa care ii pot oferi protectia necesara impotriva umezelii si vantului.

  • parintii trebuie sa isi supravegheze intotdeauna copiii, mai ales daca acestia au varste mici. Cei mari trebuie sa aiba cel putin un insotitor.

  • nu ii lasati sa se joace pe gheata, iar daca doresc sa patineze, este recomandata gheata artificiala pentru a evita pericolele precum spargerea ghetii.

  • daca doresc sa schieze sau sa se dea cu sania, aveti grija ca locul pe care si-l aleg nu este aglomerat si este lipsit de obstacole

  • indiferent de activitatile pe care vi le alegeti iarna, ganditi-va in primul rand la siguranta.

    Laura Moise

    Redactor Copilul.ro

    3 Ianuarie 2008

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre