Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Noile formulare pentru retete

17 Octombrie 2005


Incepand de azi intra in vigoare noul formular de reteta pentru prescrierea medicamentelor compensate si gratuite. Principalul avantaj al noii retete, atat pentru medici, cat si pentru asigurati, este ca de acum incolo vor putea fi prescrise, pe acelasi formular, medicamente din toate cele trei liste de compensare, A, B si C.

Pentru a indeparta orice suspiciune ca vreun farmacist, profitand de necunoasterea medicamentelor de catre pacienti, ar putea elibera produse mai scumpe decat cele la pretul de referinta, compensate de CNAS in proportie de 50, 90 sau 100%, in functie de lista din care fac parte, in reteta s-a prevazut o rubrica pe care trebuie s-o semneze asiguratul sau imputernicitul acestuia.Prin semnarea acestei rubrici, beneficiarul retetei isi exprima acordul clar de a achizitiona produse mai scumpe decat cele de referinta. Farmacistul va trebui sa noteze pe reteta denumirea comerciala a medicamentelor eliberate si preturile acestora, precum si valorile de compensare, astfel incat asiguratul va putea verifica daca medicamentul propus de farmacist este cel de referinta sau daca este mai scump.
Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul