Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Elevii romani invata mai bine in clasele numeroase

11 Octombrie 2005


In Romania, la stiinte, 48% din baieti obtin rezultate mai ridicate cu 9 puncte fata de fete.

Acestea insa au scoruri la matematica mai mari cu 4 puncte, se arata in Raportul "Tendinte internationale in studiul matematicii si al stiintelor", ale carui rezultate au fost prezentate de Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Rezultatele la matematica ale elevilor aflati in clase cu efective intre 33 si 40 sunt semnificativ mai ridicate decat cele ale elevilor din clase cu efective mai mici. Peste 60% din elevii romani au declarat ca cel putin la jumatate din lectii urmaresc profesorii realizand experiente in fata clasei, procentul de elevi implicati in astfel de experimente fiind mult mai mic.Foarte putini elevi din Romania folosesc calculatorul la orele de matematica sau de stiinte: 79% din ei nu au acces la computer la orele de stiinte si 88% in timpul orelor de matematica.

Se constata o frecventa mai mare a evaluarii elevilor romani la stiinte, decat la nivel international: 50% din ei sunt evaluati prin test o data pe luna, procentul celor evaluati la doua saptamani sau mai putin este de 44%. 73% din elevi sunt testati la matematica cel putin o data la doua saptamani, cu 25% mai mult fata de media internationala.

Sursa: Adevar ul


Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul