Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Concediile de maternitate platite de Sanatate

14 Septembrie 2005


De anul viitor, concediile medicale si cele de maternitate vor fi platite de Ministerul Sanatatii si nu de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. Ministrii de resort, Eugen Nicolaescu si Gheorghe Barbu, au semnat ieri un protocol in baza caruia, o parte din contributia platita acum de angajati si patroni la Fondul de asigurari sociale va fi transferata la fondul de asigurari de sanatate. Pe ansamblu, contributiile raman la fel, doar distributia se schimba.

Din calculele pe care le-am efectuat, a rezultat ca trebuie sa transferam catre fondul de asigurari de sanatate circa 0,75% din contributia platita acum de patroni si angajati la fondul asigurarilor sociale. Practic, CAS-ul incasat de la patron si angajat scade la 30%, la 29,25%, crescand corespunzator contributia la fondul unic de asigurari de sanatate", ne-a explicat ieri Mihai Seitan, presedintele Casei nationale de Pensii - CNPAS.Transferul acestei cote la Ministerul Sanatatii nu va avea efect asupra cuantumului indemnizatiilor acordate. Conform comunicatului dat publicitatii ieri de Ministerul Sanatatii, tot de anul viitor, bolile de natura profesionala vor fi decontate de Ministerul Muncii, din Fondul de risc si accidente.

Sursa: Averea

Vorbeste-i copilului tau despre iubire. Explica-i cum exista mai multe feluri de iubire (iubirea de familie, iubirea romantica, spirituala, iubirea fata de natura). Explica-i originea si semnificatia zilei de Dragobete.

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul