Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

BNS nu agreeaza reducerea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor

30 Iunie 2005


Propunerea Ministerului Muncii de a reduce indemnizatia pentru cresterea copilului a starnit controverse in cadrul Blocul National Sindical.

Avand in vedere ca proiectul Ministerului Muncii este in dezbatere publica, BNS il informeaza pe ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, de respingerea acestei propuneri. In conditiile in care societatea romaneasca se confrunta cu majorari ale tarifelor la utilitati si cresteri ale preturilor bunurilor de larg consum, reducerea indemnizatiei este, practic, o masura contraceptiva.

Solutia pe care sindicalistii de la BNS o sustin este varianta prin care mamele care nu au fost asigurate, conform Legii 19/2000, sa poata mentine si varianta actuala, de 85% din salariul mediu brut, adica aproximativ 7.

500.000 de lei.

Proiectul MMSS prevede obligatia ca persoanele care primesc indemnizatia sa plateasca asigurari de sanatate de 6,5%, fapt care, in actuala lege, nu este prevazut. Conform variantei actuale, suma este de 85%

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul