Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Precizari cu privire la copiii care beneficiaza de masuri de protectie

12 Ianuarie 2006


Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) precizeaza ca, asa cum reiese din Raportul serviciilor publice de protectia copilului la mijlocul anului trecut, sistemul de protectia copilului are în atentie 80.000 copii.

Dintre acestia, 31.000 copii se afla în institutii de tip rezidential iar 49.000 se afla în familii substitutive.

Pentru a preveni cuprinderea în sistemul de protectie a copilului, au fost înfiintate 108 servicii sociale comunitare (82 servicii de asistenta sociala la nivel comunal si 26 servicii de prevenire a separarii copilului de parinti), printr-un program de interes national. Programul, care se va derula si în anul 2006, are ca obiectiv prevenirea separarii copilului de familia sa aflata în situatie de criza si sprijinirea reintegrarii copilului în familia biologica sau extinsa.Bogdan Panait, secretarul de stat al  ANPDC, subliniaza: "Noua legislatie cu privire la protectia copilului accentueaza importanta care trebuie acordata reintegrarii copilului în propria familie, tinând seama cu prioritate de interesul superior al copilului".

În acelasi context, legea nr. 272/2004  privind protectia si promovarea drepturilor copilului precizeaza ca interventia statului este complementara; statul asigura protectia copilului si garanteaza respectarea tuturor drepturilor sale prin activitatea specifica realizata de institutiile statului si de autoritatile publice cu atributii în acest domeniu.
< br>

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul