Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Americanii au trimis copiilor romani peste doua tone

17 Octombrie 2005
 

Missouri, SUA/Romanian Global News  

13 October 2005

Organizatia americana "A Thousand Books" ("O Mie de Carti"), din St. Louis, Missouri, va trimite un nou transport de carte de limba engleza catre scoli romanesti, in semn de celebrare a Lunii Nationale a Cartii, care se desfasoara in SUA in octombrie.

Acest transport ridica la peste doua tone cantitatea de carti pe care "A Thousand Books" a trimis-o lunar, in mai putin de doi ani de la infiintare, catre numeroase scoli si biblioteci din Sibiu, Bacau, Onesti, Sighisoara, Mangalia, Galati, Radauti, Targoviste, Piatra Neamt, Botosani, Iasi, Alba Iulia sau Sf. Gheorghe, informeaza "Clipa", publicatie romaneasca de peste Ocean.


Cartile sunt destinate in principal elevilor din ciclurile gimnazial si liceal si vin in completarea manualelor scolare care exista deja. De multe ori, chiar, sunt singurele carti in limba engleza accesibile elevilor si sunt atent selectionate din punct de vedere al continutului, care trebuie sa fie cat mai educativ si mai adecvat varstei cititorilor - carti de povesti, literatura clasica, carti de istorie, despre natura, carti de popularizare a stiintei, dictionare.

Presedintele "A Thousand Books", John Korst, a declarat ca este de preferat ca elevii sa invete sau sa-si imbunatateasca notiunile de limba engleza din alte surse decat filmele de actiune si muzica pop.

Organizatia non-profit "A Thousand Books" a luat fiinta la inceputul anului din initiativa presedintelui ei si a altor cativa entuziasti din St. Louis. Desi a fost conceputa initial doar ca sprijin pentru voluntarii americani din "Corpul Pacii", dintre care multi predau limba engleza in scoli romanesti, activitatea "A Thousand Books" s-a extins rapid la

colectarea de mari cantitati de carti, gasirea sponsorizarilor necesare pentru transportul acestora in Romania si distributia lor in scoli si biblioteci publice.

In prezent, alte doua tone de carti sunt colectate si ambalate, asteptand doar gasirea resurselor financiare pentru expedierea lor in Romania. Mai multe informatii despre organizatia americana se pot gasi la adresa de web http://www.athousandbooks.us sau la sediul din 3167A S. Grand Ave., St. Louis, MO, 63118, e-mail donatebooks@AThousandBooks.us, 001-314-255-9035.


Incep inscrierile la gradinita pentru anul scolar 2017-2018!

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul