Suportul ideal pentru confort in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2017-03-31
Suportul ideal pentru confort in timpul sarcinii

Corpul femeii se schimba gradual cu fiecare etapa a sarcinii. Primele modificari vizibile sunt legate de cresterea burticii, care, in timp, ingreuneaza miscarea.

Bucuria este mare, dar emotia asteptarii este cateodata insotita de stari variate de disconfort. Cel mai des intalnite sunt durerile de spate, din cauza posturii specifice (cu burtica in fata si umerii adusi in spate). Aceasta pozitie este adoptata de catre femeile insarcinate pentru a contrabalansa greutatea burticii, fapt ce deranjeaza destul de mult, mai ales in timpul somnului.

Un somn odihnitor este foarte important pentru a putea face fata celor 9 luni de asteptare. Somnul este, alaturi de alti factori, cel care genereaza energie.

A dormi bine in timpul sarcinii este esential

In ultimul trimestru de sarcina, peste 75% dintre femeile insarcinate acuza tulburari ale somnului si nevoia de odihna, chiar si in timpul zilei.

Una dintre tulburarile care afecteaza calitatea si durata somnului este “durerea de spate” sau “durerea de mijloc”. Acestea se manifesta incepand cu luna a cincea sau a saptea, fapt ce afecteaza peste 50% dintre mamele in devenire. Utilizarea unei perne speciale ajuta femeile insarcinate sa previna durerile de spate si favorizeaza somnul in pozitie laterala, cea care de fapt este recomandata si de catre specialisti.

silverleaf_chicco

Recomandari pentru un somn odihnitor in sarcina

1. Dormiti pe partea stanga cu genunchii usor indoiti. Aceasta pozitie reduce retentia de apa si umflaturile. De asemenea, reduce presiunea exercitata de fat asupra organelor interne si asupra vaselor de sange.

2. Pozitionati genunchii si gleznele, astfel incat acestea sa fie aliniate cu soldurile pentru a preveni o postura gresita si aparitia unei posibile sciatice.

3. Utilizati o perna speciala pntru un suport complet al corpului, care sa sustina abdomenul, soldurile si picioarele, ajutandu-va sa va mentineti corpul in poztia laterala de somn.

Perna Chicco Boppy este formata din 3 piese care pot fi detasate si reconfigurate in functie de necesitatile gravidei. A fost creata in urma cercetarilor facute de fizioterapeuti peaxim ntru a oferi suport total corpului femeilor insarcinate, furnizand suport si confort coloanei vertebrale si intregului corp. Este flexibila si modulara, oferind sustinere femeilor gravide.

Chicco Boppy Total Body Pillow - Silverleaf

Ea poate fi utilizata ca:

- suport pentru spate;

- suport pentru picioare si abdomen;

- pentru cap si abdomen;

- suport pentru intregul corp in perioada delicata a sarcinii.

Perna se poate spala in masina de spalat rufe la un program delicat si o temperatura de pana la 30ºC.

AVERTISMENT: Aceasta perna este un articol pentru adulti si nu trebuie lasata la indemana copiilor si nu poate fi utilizata ca perna pentru sugari.

lbp

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre