Serviciul in al treilea trimestru de sarcina

/ / Modificat: 2015-07-29
Serviciul in al treilea trimestru de sarcina

Rutina de la 9 la 5 poate fi un adevarat calvar cand ai de-a face cu picioare umflate, dureri de spate si infamul "creier de sarcina".



Iata cateva sfaturi pentru a te putea descurca bine la serviciu in al treilea trimestru, fara sa te gandesti la dureri:



1. Vorbeste cu colegii si seful tau dinainte despre schimbarile pe care vei fi nevoita sa le faci in ultimile saptamani – cum ar fi pauze mai frecvente, mai putin stat in picioare – pentru a-ti desfasura activitatea ca si pana acum. Asa le vei oferi timp sa gaseasca solutii.


2. Biroul tau trebuie sa fie cat mai confortabil cu putinta. Pune o cutie sub birou pentru a-ti aseza picioarele intr-o pozitie confortabila. Cere un scaun ergonimic sau pune o perna la spate ca sa stai pe scaun mai confortabil. 


3. Cand ridici ceva sau te apleci: Foloseste-ti picioarele, nu spatele, si nu ezita sa ceri ajutor. Oamenii sunt dornici sa ajute o femeie insarcinata dar de multe ori nu fac acest lucru pentru ca nu sunt siguri ca ai nevoie.



4. Corpul uman nu poate ramane in aceeasi pozitie mult timp. Daca serviciul tau te solicita fizic, ia pauze si odihneste-te des. Daca este un serviciu sedentar, ridica-te, intinde-te si misca-te frecvent.



5. Daca ai o emotivitate crescuta, cand un coleg spune ceva care te deranjeaza, inspira adanc si gandeste-te bine inainte sa ii raspunzi. De cele mai multe ori vei constata ca ai exagerat si te vei bucura ca nu i-ai dat o replica.



6. Imbraca-te confortabil: haine largi si racoroase si pantofi confortabili (poti sa uiti de tocuri). Daca la serviciu trebuie sa te imbraci intr-un anumit fel, vorbeste cu seful tau sa faca o exceptie pe perioada sarcinii.



7. Ia-ti o zi libera din cand in cand ca sa te relaxezi acasa. Cand munca ta este foarte stresanta, un weekend nu este suficient ca sa te relaxezi, mai ales daca mai ai si alti copii.



8. Nu te teme sa vorbesti cu superiorul tau in vederea schimbarii programului de lucru in asa fel incat sa nu te simti obosita.



9. Bea foarte multa apa. Apa te poate ajuta sa nu ti se mai umfle picioarele. Este adevarat ca te vei duce la baie foarte des, dar merita efortul. Trebuie de asemenea sa servesti gustari sanatoase la serviciu.



10. Daca iti place muzica, te vei simti mult mai relaxata cand vei asculta muzica in timp ce lucrezi.


11. Dormi de mai multe ori in timpul serviciului pentru perioade scurte de timp.

12. Gandeste-te cine ti-ar putea prelua atributiile cand o sa nasti si aranjeaza toate informatiile in asa fel incat sa fie gasite usor. Angajatii apreciaza intotdeauna incercarea de a face lucrurile mai usoare pentru ei.

13. Cand colegii tai spun "Oh, nici nu vrei sa stii ce experienta neplacuta a fost nasterea prietenei mele" tu ii poti raspunde "Ai atata dreptate. Nu vreau."

14. Programeaza toate vizitele la medic dupa-amiaza tarziu ca sa poti merge acasa si sa te relaxezi in loc sa te intorci din nou la munca.

15. Daca incepi sa uiti, formeaza-ti obiceiul de a nota tot ce trebuie sa stii si tot ce trebuie sa faci. Te va scuti de multe batai de cap si jena mai tarziu (chiar daca vei arata ca un reporter care ia notite tot timpul).

16. Fa o intelegere cu seful tau ca nu vei accepta proiecte sau atributii noi dupa o anumita data – sa spunem cu 3 saptamani inainte de concediu. Nu exista nimic mai dificil decat sa incerci sa ai aceeasi calitate a performantei atunci cand noile atributii se strang pe birou.

17. Nu trebuie sa te simti vinovata pentru ca lucrezi mai incet. Vei avea ocazia sa recuperezi, dar sarcina nu va dura vesnic. Bucura-te de ea atat cat dureaza.

18. Trebuie sa pleci de la serviciu atunci cand nu te simti bine. Daca pleci prea devreme, s-ar putea sa te plictisesti si iti vei consuma zilele de concediu degeaba. Daca muncesti prea mult in ultimele cateva sapatamani, vei fi epuizata cand va veni pe lume micutul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ultimul trimestru sarcina Serviciu sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre