Get Adobe Flash player

Testul de sarcina, cand este pozitiv?

11 Ianuarie 2014

In mod normal, intr-adevar aceasta a doua linie corespunzatoare testului, pentru a fi considerata pozitiva, trebuie sa aiba aceeasi intensitate ca si liniuta corespunzatoare zonei de control a valabilitatii testului in sine (stick-ul respectiv).

O culoare stearsa a acestei a doua liniute poate aparea ca urmare a unei erori de efectuare a testului (situatie in care uneori testul poate fi fals interpretat pozitiv).

Pentru a afla daca sunteti insarcinata trebuie eventual sa re-efectuati un test de sarcina tinand cont ca acesta se pozitiveaza la 10-14 zile dupa contactul sexual considerat fecundant.

Simptomele unei sarcini incipiente sunt: lipsa sangerarii menstruale, oboseala, somnolenta, tensiune in sani, modificari de apetit, greturi, varsaturi - dar acestea apar uneori mai tarziu, dupa 3-4 saptamani de la fecundatie si pot aparea si in absenta unei sarcini.De asemenea, o ecografie (ecografia cu sonda endovaginala evidetiaza o sarcina daca aceasta are cel putin o evolutie de 4-5 saptamani) si un consult ginecologic pot sa va certifice sau sa infirme prezenta unei sarcini constituite.

Indiferent de prezenta sau nu a sarcinii, va recomand investigarea perioadei de amenoree printr-un consult de specialitate.

Multa sanatate!


Care sunt dietele capcana si ce anume trebuie sa eviti ca sa slabesti. Afla de la Andreea Marin!

Articole recomandate

COMENTARII

Sarcina pe saptamani

In continuare despre ...

Remedii naturale in pediatrie