5 teste de sarcina pentru acasa

/ / Modificat: 2017-05-18
5 teste de sarcina pentru acasa

Cunosti semnele care prevestesc aparitia unei sarcini: ameteala, greata, dureri de cap, sani mariti parca spontan etc. Dar nu stii daca unele dintre acestea sunt doar simptomele caniculei sau reprezinta o indigestie neplacuta, sau daca sanii tai te anunta ca menstruatia urmeaza sa apara, in sfarsit.

Nu mai sta pe ganduri si nu te mai consuma gandindu-te la acest lucru: fa rapid un test de sarcina! Noi iti spunem ce optiuni ai, cat de eficiente sunt, cat costa si in ce momente ale zilei le poti face!

Planificarea conceperii bebelusului face parte dintre "regulile" nescrise ale vietii de familie. Dar in majoritatea cazurilor, acest moment va ia prin surprindere. Cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, afla care sunt cele mai eficiente teste de sarcina, cat costa si in ce moment al zilei se pot face, pentru a sti sigur daca familia ta se va mai inmulti cu un membru sau nu!

Cum functioneaza testul de sarcina facut acasa?

Testele de sarcina pe care le poti face acasa presupun testarea unui hormon continut de urina. Ea ajuta la detectarea HCG (gonadotropina corionica umana) - un hormon secretat de organismul femeii atunci cand apare embrionul. Este necesara o perioada de 7 zile de la conceptie pentru ca acest hormon sa apara la testare.

Cat de precise sunt?

Majoritatea testelor au o acuratete de 99% in depistarea sarcinii, luandu-ne dupa informatiile din prospect.

Cand se pot testa?

Daca ne referim la momentele unei zile, trebuie sa stii ca exista pe piata actuala teste care se pot face doar dimineata, dar si teste pe care le poti folosi in orice moment al zilei. Momentul propice in care sa iti faci un test de sarcina este insa la cel putin o saptamana dupa intarzierea menstruatiei.

Teste de sarcina actuale

Barza Strip (efarma.ro - 9 lei) - Detecteaza sarcina uterina sau extra-uterina cu 4 zile inainte de intarzierea ciclului menstrual. Testul se poate efectua in orice moment al zilei, dar este preferabila prima urina de dimineata.

Surecheck (efarma.ro – 13 lei) - Se poate utiliza din prima zi de intarziere a menstruatiei, in orice moment al zilei.

Minut (pcfarm.ro - 4.75 lei) - Acest test de diagnosticare a sarcinii detecteaza prezenta hCG in probele de urina, calitativ, la concentratii mici de numai 20ml U/ml, in orice perioada a zilei.

Cara (centrofarm.ro – 8.47 lei) - Poate fi folosit in orice moment al zilei.

Clear Blue (centrofarm.ro – 22,16) lei - Utilizare in orice moment al zilei, in prima zi de dupa intarzierea menstruatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Test sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre