Burtici, in ce pozitii dormiti?

/ / Modificat: 2016-06-01
Burtici, in ce pozitii dormiti?


 



Chiar din primele luni de sarcina incearca sa te obisnuiesti sa dormi pe o parte. Pozitia pe o parte cu genunchii indoiti este probabil cea mai confortabila pozitie pe masura ce sarcina progreseaza. In acelasi timp, usureaza munca inimii deoarece greutatea bebelusului nu va mai constitui o presiune asupra venei mari (numita vena cava inferioara) care transporta sangele de la membrele inferioare inapoi la inima.

Unii medici recomanda in mod special ca femeile insarcinate sa doarma pe partea stanga. Deoarece ficatul este pe partea dreapta, asezarea pe partea stanga va proteja acest organ de greutatea uterului. Intreaba-l pe medicul tau ce iti recomanda – in majoritatea cazurilor, pozitia pe oricare din parti va elibera o parte din presiunea exercitata asupra spatelui tau.



Dar nu te ingrijora ca s-ar putea ca in timpul noptii sa te rostogolesti pe spate. Schimbarea pozitiei in timpul somnului este un lucru natural pe care tu nu il poti controla. Cel mai probabil, in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina corpul tau nu se va mai roti pe spate deoarece aceasta pozitie este prea inconfortabila.

Daca te vei rostogoli pe spate si greutatea copilului va presa pe vena cava inferioara, probabil te va trezi disconfortul creat. Vezi ce iti recomanda medicul in aceasta privinta; probabil iti va sugera sa folosesti o perna de care sa te sprijini pe o parte.

Incearca sa experimentezi cu perne diferite pentru a gasi o pozitie confortabila de dormit. Unele femei vor descoperi ca le ajuta o perna asezata sub abdomen sau intre picioare. De asemenea, folosind o perna indoita sau o patura rulata in dreptul salelor poti indeparta o parte din presiune. De fapt, vei descoperi ca exista o multime de "perne pentru sarcina" in magazine. Daca te gandesti sa iti procuri una, vorbeste mai intai cu medicul tau despre ce anume ti s-ar potrivi.


Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre