10 lucruri care iti accentueaza greata in sarcina

/ / Modificat: 2014-11-03
10 lucruri care iti accentueaza greata in sarcina

Sarcina este o perioada minunata din viata ta, mai putin insa in primul trimestru, cand numeroasele simptome neplacute iti umbresc bucuria vestii ca vei deveni mamica. Greturile matinale sunt, de departe, simptomele pe care le suporti cel mai greu si care iti dau cele mai multe batai de cap la inceputul sarcinii.

Daca observi ca medicamentele sau remediile naturiste nu au niciun efect in inlaturarea acestor stari, este posibil sa te expui, fara sa stii, la cateva lucruri despre care nu aveai habar ca accentueaza aceste simptome.

Magazinele si hypermarketurile

Mersul la cumparaturi in perioada in care manifesti greturi severe s-ar putea sa nu fie cea mai buna idee - orice miros nou se poate dovedi un factor agravant al starii tale. Este indicat sa ocolesti in special sectiunile de peste, mezeluri, patiserie sau brutarie - unde mirosurile pregnante te pot stanjeni.  

Produsele de ingrijire

Ai renuntat deja la parfumurile care nu faceau decat sa-ti agraveze starea. Insa nu te-ai gandit niciodata ca mireasma subtila a produselor tale de ingrijire - creme, sapunuri, sampoane etc. - sau ale partenerului tau - colonie, spuma de ras etc. - vor fi la fel de daunatoare starii tale precum parfumurile puternice.  

Pasta de dinti

Dintre toate produsele de ingrijire folosite in igiena zilnica, s-ar putea ca pasta de dinti sa fie cea care iti agraveaza cel mai mult simptomul de greata. Aroma foarte puternica de menta este "vinovata" pentru aceasta reactie. Cum renuntarea la periajul dentar nu este o solutie, este recomandat sa schimbi pasta de dinti cu produse pe baza de alte arome sau sa o prepari in casa.  

Animalele de companie

Indiferent daca iubesti sau nu animalele, este posibil sa dezvolti "alergie" la el, cel putin in prima parte a sarcinii. Mirosul de caine sau pisica, precum si parul lasat in urma ei pot deveni factori agravanti ai starii de greata.  

Calatoria cu masina

Daca inainte de sarcina nu manifestai rau de masina, este posibil sa te pui in pielea celor care sufera de astfel de stari in timpul calatoriilor cu autoturismul chiar in timpul sarcinii. Miscarile bruste, rapide sau serpentinele ori cotiturile bruste s-ar putea sa iti accentueze starea de greata.  

Ciocolata si prajiturile

Nu credeai ca va veni momentul in care vei spune ca nu poti manca ciocolata sau prajituri ori ca manifesti o aversiune fata de ele, dar in primul trimestru de sarcina, s-ar putea sa traiesti pe pielea ta o astfel experienta. Sigur ca tipul alimentelor care pot inrautati starea de greata difera de la o gravida la alta, insa aversiunea fata de ciocolata pare sa fie una dintre cele mai ciudate.

Oboseala

Ai indepartat de tine toate lucrurile si mirosurile care stii ca iti provoaca greata si totusi simptomul persista, De oboseala te-ai "ocupat"? Starea de oboseala sau epuizare tinde sa agraveze greturile matinale din sarcina.

Transportul in comun

Nici mirosurile adesea neplacute din mijloacele de transport in comun s-ar putea sa nu fie de prea mare ajutor in combaterea acestui simptom neplacut, ci dimpotriva, sa se transforme intr-un factor declansator.

Daca observi ca senzatia de greata ti se agraveaza atunci cand mergi cu autobuzul, tramvaiul sau metroul, incearca sa le eviti, pe cat posibil, in primul trimestru de sarcina - opteaza pntru mersul pe jos, taxiuri sau autoturism personal, atunci cand esti nevoita sa faci diverse drumuri.

Deshidratarea

Chiar daca atunci cand iti este greata, nu simti nevoia sa mananci sau sa bei lichide, este important sa te hidratezi, intrucat deshidratarea agraveaza simptomele neplacute de la inceputul sarcinii.

Senzatia de foame

Chiar daca majoritatea alimentelor care ti se perinda prin fata ochilor tind sa iti provoace greata, este important sa te hranesti corespunzator in aceasta perioada, intrucat senzatia de foame sau de "stomac gol" agraveaza acest simptom. Incearca sa consumi fructe, legume si lactate, in portii mici si dese.

Tu ai experimentat greturile matinale in sarcina? Ce lucruri iti agravau si mai mult starea? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greata sarcina Greturi matinale sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre