Raceala si medicatia in sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Raceala si medicatia in sarcina
Intrebare:

- Am 27 de ani si tocmai am aflat in 8 aprilie ca sunt insarcinata. Dupa calculele mele as fi in 2 saptamani. La inceputul lunii aprilie am racit si fara a stii ca sunt insarcinata am luat urmatoarele medicamente : 1 tableta claritin ( la inceput am crezut ca e o simpla alergie ). apoi am luat 1 tableta paracetamol sinus si 6 tablete COLDCALM( HOMEOPATHIC MEDICINE). Va rog frumos sa-mi spuneti daca aceste medicamente ar avea efect negativ asupra copilului? Mentionez ca prima zi a ultimei menstruatii a fost in 9 martie. Locuiesc in USA si aici sistemul e total diferit.

Raspuns:




 

Claritine reprezinta un antihistaminic triciclic eficace cu durata lunga de actiune. Neexistand studii efectuate asupra persoanelor insarcinate nu a fost stabilita siguranta administrari acestui produs in sarcina, insa, in rest nu au fost inregistrate efecte adverse, deci este foarte probabil sa nu va afecteze dezvoltarea ulterioara a sarcini.

Paracetamolul este un derivat de para-amino-fenol cu actiune analgezica si antipiretica nefiind contraindicata administrarea acestui in sarcina.

In privinta Coldcalmului, medicamentele homeopate au la baza produse naturale, majoritatea fiind extracte din plante, astfel ca nu interfera cu buna dezvoltare a sarcinii.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre